Парламентські модниці купують вишиванки за тисячу доларів і псують себе корсетами і піджаками

ТСН.ua склав рейтинг модниць Верховної Ради.

Статус народного депутата передбачає певний дрес-код. Але жінка завжди залишається жінкою. Як же обійтися без макіяжу, підборів та креативу в одязі? Особливо зараз, коли нарешті прийшла весна і так хочеться бути красивою.

Ірині Бережній порадили більше мінімалізму в одязі
Кого можна назвати парламентською іконою стилю, а кому ще є до чого прагнути? Український дизайнер Вікторія Гресь разом з ТСН.ua оцінила стиль найбільш помітних парламентських панночок і дала жінкам-депутатам свої фешн-рекомендації.

Занадто багато краси

Регіоналка Ірина Бережна - безумовно, стовідсотково фешн-жінка. Вона постійний відвідувач модних показів і світська левиця. Більш того, будучи вагітною сама пробувала свої сили в дизайні і навіть створила колекцію одягу для майбутніх матусь.

Бережна - визнана красуня, природа її нічим не обділила і все ж не все в Ірині ідеально. В англійській мові є таке влучне слово "overdressed", що означає занадто ошатний. Ірині не вистачає відчуття міри, вважає дизайнер Вікторія Гресь. Краще бути одягненою "недостатньо", ніж "занадто".

"Те, що я бачу - це подіумні варіанти. Занадто багато краси. Знаєте, як у театрі кажуть: залишилося ще тільки зверху тальком посипати, - коментує дизайнер фотографії. - Ось наприклад, цей чорно-білий комплект. До талії - все чудово, а нижче вже хочеться мінімалізму. Все одразу бути не може".

Також Бережна не розділяє поняття вечірній і денний макіяж. Чорна підводка, багато туші, бронзові тіні й інтенсивні рум'яна - це може виглядати дуже красиво ввечері, але має не дуже добрий вигляд при яскравому денному освітленні.

Нові модниці

У спину Бережній дихають дві нові парламентські модниці. Представниця "Батьківщини" Тетяна Донець та мільйонерка-комуністка Оксана Калетник.

Тетяна Донець (зліва) виклала за вишиванку близько тисячі доларів

За п'ять місяців роботи парламенту Донець не подала жодного законопроекту і жодного разу не виступила в залі, проте з легкої руки Каті Осадчої її нарекли найбажанішою нареченою Ради. Також вона прославилася, як володарка найкрасивішої та найдорожчої вишиванки.

"Вишиванка розшита бісером, ошатна. Це дизайнерська робота, орнамент оформлений в багатих чорно-бордових кольорах. Орнамент робився окремо, а після пришивався до блузки. Коштує така робота 7-9 тисяч гривень", - зазначає дизайнер майстерні вишивки Ірина Завадка.

Комуністка Калетник може похвалитися чудовими формами і фактурною зовнішністю. Мало не в перший парламентський день вона спантеличила  фотокорів червоним платтям з глибоким декольте. Втім, Вікторія Гресь нічого недоречного в цьому вбранні не угледіла.

"У нас же фотографи ще могли взяти не той ракурс, - захистила вона Оксану, - Досить доглянута панянка. Фактурна жінка українського типу в достатньо статусному одязі. Поки я нічого такого недоречного не бачу".

Яскраві та харизматичні

Ганна Герман невдало експерементувала із зачіскою / Фото: УНІАН
Як би хто не ставився до Ганни Герман, але вона, безумовно, є одним з найяскравіших парламентських персонажів. Ганна Миколаївна має свій неповторний стиль і не боїться експериментувати. "Всі мої шанувальники люблять консервативний стиль. А я люблю трошки хуліганський", - якось зізналася вона.

Втім, не всі експерименти Герман бувають успішними. Її зачіску а-ля "робот Вертер" не оцінила ані громадськість, aні дизайнер. "Хвиля їй більше підходить. Причому набагато! Жорсткі форми пасують тільки молодим особам. І то це повинні бути правильні риси обличчя і ідеальна шкіра", - зауважує Гресь.

Але в цілому дизайнер дуже позитивно оцінила останні образи Ганни Миколаївни. Похвалила за фантазію і смак. "Вона тримається в рамках допустимого і водночас завжди виглядає досить цікаво, відрізняється від багатьох. Вона завжди одягнена відповідно до етикету. І за місцем, і за статусом", - каже вона.

Також Гресь припустила, що Герман користується послугами стилістів. "Видно, що вона дуже ретельно підходить до свого образу і, що важливо, довіряє погляду з боку".

Олександра Кужель раніше всіх веселила своїм виглядом / Фото: Таблоид

Олександра Кужель, на думку Гресь, останнім часом стала набагато краще виглядати. "Роки спілкування з фешн-фахівцями пішли їй на користь. Вона стала більш стримана. Раніше вона була ласим шматком для пересудів. Всіх веселила".

Втім, дизайнер не рекомендує носити Кужель шаль. Мовляв, так вона "відразу стає бабусею". "При її пишних формах і мальовничому образі їй треба одягати стримані речі. А вона дуже любить все мальовниче, об'ємне, велике. Людям з такою яскравою зовнішністю не потрібна яскрава оболонка".

Золота середина

Любить кутатися в шаль і представниця УДАРу Ірина Геращенко. Але до неї у Вікторії Гресь претензій практично немає.  

"Вона ніколи не перебільшує. Одягається скульптурно, чітко, стримано. До часу і до місця. А ще її дуже любить камера. Геращенко в житті і Геращенко в кадрі - це часом дві різні людини".

Олену Кондратюк похвалили за смак / Фото: Таблоид
Але найвищу оцінку дизайнера заслужила непублічна блондинка Олена Кондратюк. "Тут все склалося. У неї такий тип зовнішності, що її можна намалювати в будь-який образ, і вона дуже правильно цим користується. Коли треба, вона більш жорстка, коли треба, вона м'якша. І зі смаком у неї все гаразд. Олена абсолютно чітко позиціонує себе".

Однозначний фешн-прогрес у регіоналки Олени Бондаренко. Вікторія Гресь похвалила її зачіску. "Зі стрижкою їй набагато краще. В 2010 році у неї взагалі були жахливі фотографії. Ось тут з хвостиком вона схожа на престарілу школярку, - вказала вона на одну зі старих фотографій. - Зараз вона, безумовно, виглядає набагато краще. Честь їй і хвала".

Жертви недавньої сніжної атаки Юлія Льовочкіна та Ірина Горіна також не викликали нарікань.

Якось у далекому 2010-му Льовочкіна примудрилася прийти в Раду... в корсеті в стилі традиційної "уніформи" танцівниць паризького кабаре Мулен Руж. При цьому корсет Льовочкіної був трошки розпущений, а шнурівка звисала на сідниці. Втім подібних фешн-ляпів Юлія Володимирівна собі більше не дозволяла.

Завжди стильно виглядає Ірина Горіна. Хоча багато хто зазначає, що з короткою стрижкою а-ля Хакамада їй було б краще.

"Вона тримається в рамках професії, в рамках жанру. Нічим особливо не виділяється. Але це краще, ніж бути кумедною і особливою, як бувають деякі персонажі", - зазначає Гресь.

Ще є над чим працювати

В цілому позитивно дизайнер оцінила стиль Інни Богословської. "У неї склався образ і вона від нього не відступає. Іноді користується якимись великими прикрасами, але теж досить в міру".

Інні Богословській треба щось робити з волоссям / Фото: Униан

Правда, Ірині Германівні не завадило б щось зробити з волоссям, вважає Гресь. "Я взагалі вважаю, що після 40 жінкам з волоссям треба щось робити. Довге розпущене волосся - це все-таки привілей двадцятирічних. Зачіска на такому волоссі не тримається. Треба мабуть знайти якусь золоту середину".

А ось кому поки що можна ходити з розпущеним волоссям, так це представниці "Батьківщини" Лесі Оробець. "В принципі у неї правильні, класичні риси обличчя, виразні очі і поки їй можна носити довге волосся. Як казав наш педагог, в такому віці двері від туалету одягнеш - буде все прекрасно", - жартує Гресь.

І все ж дизайнер вважає, що Леся не робить ніяких зусиль, щоб стильно виглядати. А в деяких піджаках взагалі схожа на "сільську вчительку". "Напевно, їй краще сконцентруватися на сукнях, хоча з іншого боку, піджак на піджак не схожий".

Дизайнер розкритикувала "ромашки" Ірини Фаріон
Ще одна помітна парламентська дама - "свободівка" Ірина Фаріон. На думку Гресь, в її образах немає стабільності. Іноді вона виглядає дуже гідно, а іноді смішно.

"У неї дуже полярні образи. Наприклад, в цьому чорно-білому вбранні вона досить переконлива, - вказує на фотографію Гресь, - А ось вона стоїть у білому жакеті з двома ромашками. Це їй взагалі не за статусом. Це занадто просто, дешево і примітивно для неї".

Не вразили Вікторію й образи Ірини Луценко. "Я знаю це біле пальто, - прокоментувала вона одну з фотографій. - Це наш український дизайнер зробив. Але про колег або добре, або нічого".

Але більше всіх критичних зауважень від дизайнера дісталося Ксенії Ляпіній.  Головна помилка - самопальні піджаки.

Ірина Луценко не вразила своїм образом дизайнера / Фото: Сегодня

"У неї приємна зовнішність. Виразні риси обличчя. Але люди дуже часто себе псують, - констатує Гресь. - Мені здається, що якщо ви вже такого рівня людина, то костюми треба шити або у якогось супер-майстра або це мають бути брендові  речі, тому що є фірми, які спеціалізується на брюках і на піджаках. Їй би не завадило не до кравчині піти, а до стиліста. Кравчині не вирішують питання дизайну і питання образу".

Втім, одна з головних фешн-проблем Ради - це сам інтер'єр парламенту. Вікторія Гресь вщент розкритикувала творіння архітектора Заболотного.

"Дуже часто можна прийти в дуже гарній сукні, але в стінах певного приміщення, ти будеш виглядати недоречно. Позування на тлі килимових доріжок і дерев'яного облицювання зіпсує будь-яке вбрання".

Олена Яхно

А кого з парламентських модниць Ви б назвали іконою стилю? Залишайте свої коментарі під матеріалом.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація