Інтернет-юзери бурхливо відреагували на вчинок Земфіри: думки очевидців

Інтернет-юзери бурхливо відреагували на вчинок Земфіри: думки очевидців

Інтернет-юзери бурхливо відреагували на вчинок Земфіри: думки очевидців

Фани Земфіри розділилился у думках

Українські шанувальники стали на захист свого кумира.

Інцидент, який стався на концерті Земфіри у Вільнюсі, активно обговорюється у Мережі.

Дехто засуджує артистку за те, що вона, використавши нецензурну лексику, попросила сховати український прапор, а той, хто був безпосередньо свідком ситуації, вважає артистку не винною.

Сайт ТСН.ua попросив українських фанів Земфіри, які були на концерті співачки у Вільнюсі, пояснити, що ж насправді сталося і чи заслужено на співачку зараз виливається чималий шквал критики.

З перших вуст

Ми поспілкувалися з тими українцями, які були присутніми на виступі Земфіри. Так, Катерина Скурідіна розповіла нам, що співачка після емоційної промови вибачилася. Однак про це ніхто не пише

"За свою різкість і запальність Земфіра потім вибачилася, але про це чомусь не пише ніхто"

"Найбільше в цій ситуації мене засмучують подвійні стандарти, які останнім часом стали якоюсь нормою для наc.

Коли Земфіра на сцені фестивалю в Грузії взяла у фаната український прапор, тільки ледачий не запостив собі це відео. Люди миттєво звели артиста в культ. І багато хто з них так само ж, через цей же прапор, в хвилину зробили з Земфіри ворога, причому не завжди розбираючись у ситуації.

Те, що прапори не радують Земфіру, було зрозуміло ще на початку концерту, вона три або чотири рази у досить ввічливій формі попросила не акцентувати увагу на них, поки "наші країни в біді". Але наші люди так просто не здаються, в результаті, мені здається, вона просто зірвалася. І ось це ось "я прошу вас, бл*дь" адресовано, швидше, тим, хто незважаючи на всі її прохання, продовжував і продовжував піднімати прапор, а не країні або народу в цілому. До речі, за свою різкість і запальність Земфіра потім вибачилася, але про це чомусь не пише ніхто.

"Земфіра неодноразово висловлювала своє ставлення до України, за часів Майдану і анексії Криму на її сайті як заставка майже місяць стояла пісня української групи "Океан Ельзи"

Особисто мене в цій ситуації найбільше засмучує інше: Земфіра неодноразово висловлювала своє ставлення до України, за часів Майдану і анексії Криму на її сайті як заставка майже місяць стояла пісня української групи "Океан Ельзи", вона любить Київ і обіцяла приїхати, але всі про це наче забули. Прапор на наших людей останнім часом діє як червона ганчірка на бика. Прикро, що національний символ перетворюється на продукт мас-маркету. А Земфіру я як любила і шанувала перед концертом, так і продовжую це робити після концерту у Вільнюсі. Хоча деякі з моїх друзів вже і написали мені в Facebook, що вважають мене людиною без моральних принципів. Ну їхнє право. Не вважаю за потрібне когось в чомусь переконувати".

 

И что-то важное между.❤

Опубликовано Екатериной Скуридиной 21 марта 2016 г.

Не збирається засуджувати Земфіру й користувачка Facebook Анна Салата. Однак дівчина розповіла ТСН.ua, що розуміє людей, які кричать, "що для них артистка померла".

"Коли ти збираєш десятитисячні майданчики, будь готовий до того, що ти або ретельно стежиш за кожним словом, або кожен крок вліво буде каратися розстрілом".

"Особисто я Земфіру не засуджую. Тут справа і в тому, що я сама працюю в музичній індустрії і знаю трохи залаштунки. І в тому, що патріотизму в мені не так уже й багато. І в тому, що пісня "Прости Меня Моя Любовь" гіршою не стала, що б не заявила Земфіра зі сцени. Зрештою, ніхто нікому нічого не обіцяв. Адже Земфіра ніколи не кричала про свій патріотизм і те, як вона підтримує Україну, хіба ні? Вона прийняла з рук прапор і, мені здається, тисячу разів про це пошкодувала, тому що їй домалювали 99% думок, вчинків, переслідуваних цілей, про які вона навіть не припускала.

Я не засуджую Земфіру, тому що мене її вчинок практично не зачепив. Але я розумію і людей, для яких вона померла, про що вони кричать в своїх соціальних мережах. Людина, яка працює в банку, МакДональдсі або тролейбусному депо, не знає і знати не хоче правил і залаштунків музичного бізнесу, має повне право грюкнути дверима. Коли ти збираєш десятитисячні майданчики, будь готовий до того, що ти або ретельно стежиш за кожним словом, або кожен крок вліво буде каратися розстрілом. Такі правила. Не існує жодного артиста, популярність якому принесла б тільки музика. Є образ, є слова, є вчинки. Публіка придумує і створює собі як і героїв, так і антигероїв. Це логічно - за один вчинок піднесли в ранг святих, за другий - четвертували. Не хочеш, щоб твої слова і дії розглядали крізь лупу - не будь публічною людиною. Все просто. А взагалі засуджувати когось - марна трата внутрішньої енергії. Будьте добрішими!"

 

Земфира со сцены просила зал убрать флаги Украины. Неоднократно. Я не хочу думать о своем отношении к этому поступку...

Опубликовано Anna Salata 21 марта 2016 г.

Ірина Земляна прилетіла на виступ співачки до столиці Литви із Києва, а Наталія Панченко - з Варшави.

За словами Наталки, прапор України вони взяли, щоб "вона зрозуміла, що попри те, що вона побоялась цього разу їхати в Україну ми в цьому турі з нею. Щоб вона зрозуміла, що в Україні її чекають".

Ірина впевнена у такому: "Дитячі мрії треба здійснювати хоча б тому щоб ними не жити далі. Земфіра сьогодні все".

"Знати б мені тоді дванадцятирічній, яка просила батьків купити касету з альбомом "Ромашки", що через 20 років, коли вперше приїду на її концерт в іншу країну вона покаже мені фак і "ввічливо" попросить прибрати мене прапор словами: "Я прошу вас, я прошу вас, бл*дь", - додає дівчина.

Глядачка литовського концерту розповіла ТСН.ua, як наразі ставиться до співачки.

"Земфіра вже не Земфіра для мене, я любила її коли, вона співала "Відпусти" Вакарчука і тримала український прапор в Тбілісі. Я думаю, її добре дратували прапори і вона таки ніколи їх не любила", - впевнена Ірина Земляна.

Її подруга, Наталія Панченко, не розуміє "як і чому можна підставити співачку, тримаючи в неї на концерті прапор країни, з якої ти приїхав". За словами дівчини, "це було не перше її прохання. Але попередні теж виглядали дико".

"Після нас було ще декілька прапорів у різних куточках залу - на них вона теж махала й люди теж опускали"

"Спочатку вона з незадоволеним обличчям махала людям руками, щоб вони не піднімали прапори (як це сталося з нами, бо ми стояли в першому ряду) й ми прибрали, але не зрозуміли чому. Після нас було ще декілька прапорів у різних куточках залу - на них вона теж махала й люди теж опускали, потім вона звернулась до людей, які тримали прапор у центрі натовпу та попросила щоб вони його прибрали, бо в такий спосіб "намагаються її підставити".

"Мені здалося, що вона боїться, інакше саме такої емоційно-істеричної реакції я собі пояснити не можу"

У коментарі ТСН.ua Наталка поділилася судженнями стосовно ситуації, яка склалася.

"Мені здалося, що вона боїться, інакше саме такої емоційно-істеричної реакції я собі пояснити не можу, особливо після її слів в інтерв'ю перед початком цього туру", - припускає дівчина, маючи на увазі грудневе інтерв'ю, в якому артистка попросила українців "дочекатися її".

Також глядачка зауважила, що після скандальної фрази із нецензурною лексикою, Земфіра коротко вибачилася перед глядачами.

"Вона вже на концерті вибачалась, до речі, пізніше сказала, що вона вибачається, що це вийшло в такій формі", - розповіла Наталка, додавши, що це прозвучало через пісню після інциденту.

Однак, її подруга Ірина має інакшу думку стосовно вибачення: дівчина заперечила факт цього та зазначила, що "вона сказала: ви мене підставляєте і все".

Наталія підсумувала ситуацію власним висновком стосовно подальшого ставлення до зірки.

"Думаю, це вже буде особистим рішенням кожного, хто був на її концерті. Можливо, хтось їй вибачить, та думаю, що більшості буде важко це зробити", - впевнена дівчина.

Думки із Facebook

 

Я вот тут в Москву собралась на концерт Земфиры. Хотите я возьму флаг Украины и проверим подлинность всего этого бреда, который сейчас вокруг неё снова культивируют?!

Опубликовано Юлией Соловьевой 21 марта 2016 г.

Повʼязані теми:

Наступна публікація