Мозгова, Дімопулос та Бушміна закликають відмовитися від цирку з тваринами

Зірки приєдналися до масштабного флешмобу в Мережі.

До Міжнародного дня цирку в Інтернеті стартував масштабний флешмоб, в рамках якого користувачі соціальних мереж почали масово публікувати аватарки із закликом відмовитися від цирків з тваринами.

Наразі до ініціативи приєдналися кілька тисяч людей, серед яких низка українських зірок: співачка Єва Бушміна, власниця бутіка Vintage Gold Санта Дімопулос, дизайнери Ольга Навроцька та Наталя Каменська, продюсер Олена Мозгова, телеведуча Яніна Соколова і соліст групи "Время и Стекло" Олексій Завгородній.

"Я за цирк без тварин! Вдумайтеся, що змушує тигра стрибати в коло з вогнем? Чи знаєте ви, що цукор, завдяки якому ведмідь танцює - це отрута, наркотик, який руйнує організм тварини", - говорить Олена Мозгова.

"Сьогодні ми підкорюємо собі тварин через біль, насильство, голод і жорстокість, забувши про те, що в кожному з них заточена душа", - вважає Єва Бушміна.

Підтримуючи ініціативу, зірки закликають небайдужих підписати петицію, яку Президентові України подали активісти ініціативної групи UAnimals.

"Тварини в цирках утримуються в жахливих умовах і велику частину часу проводять на самоті. Тому у них виникає так звана стереотипна поведінка. Вони просто б'ються об клітку і божеволіють. Це і не дивно. Наприклад, величезні ведмеді у багатьох цирках живуть на площі, менше звичайного ліжка. Але ще гірше сама дресура: жорстока і зовсім не нелюдська", - говорить автор петиції Олександр Тодорчук - "Вся ця інформація і зустрічі з людьми цирку підштовхнули мене до спроби змінити цю кляту ситуацію. Так з'явилася ініціатива UAnimals, в рамках якої ми подали петицію про заборону використання тварин у цирках України. Якщо ситуація вам не байдужа, підтримайте нашу ініціативу!".

Повʼязані теми:

Наступна публікація