Кириленко натякнув, яке місто може прийняти "Євробачення 2017"

Кириленко натякнув, яке місто може прийняти "Євробачення 2017"

Кириленко натякнув, яке місто може прийняти "Євробачення 2017"

Віце-прем'єр-міністр України сказав, що із містом-господарем конкурсу мають визначитися до вересня.

Поки вся Україна з нетерпінням чекає оголошення міста-господаря "Євробачення 2017", уряд ніяк не визначиться, коли ж саме обрати місце проведення конкурсу.

Місто мали оголосити у четвер, 25 серпня, під час брифінгу, який в останній момент скасували.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко запевнив, що визначитися із цим питанням встигнуть до вересня. Чиновник зауважив, що визначити місто, яке прийматиме "Євробачення", коштовна справа, тож "щоб не помилитися, краще взяти днів 5-7 паузи, і вже потім оголосити місто-переможець"

"Ситуація некритична, місто буде визначено. Я думаю, що до вересня це трапиться. Не страшно, якщо перенести рішення на кілька днів, але ухвалити вірне рішення з усіх точок зору. Навіщо поспішати, якщо ми маємо час? Зрештою, це коштовна справа – це витрати з державного бюджету і з місцевих бюджетів, це логістика, яка має бути забезпечена на рівні. Тому, щоб не помилитися, краще взяти днів 5-7 паузи, і вже потім оголосити місто-переможець", - сказав віце-прем'єр, пише 5.ua

Виділяти фаворита Кириленко не став, зазначивши, що усі міста пропонують "своє бачення і свої обіцянки".

"І Дніпро, і Київ, і Одеса однаково достойні прийняти "Євробачення 2017". Це міста-мільйонники з доброю інфраструктурою, приблизно з однаковою… І в Дніпра, і в Одеси є свої плюси, Київ ми навіть не обговорюємо. Мені здається, що стартові позиції у Києва, безумовно, найкращі", - зазначив він.

З віце-прем'єр-міністром не погоджується мер одного з міст-претендентів Дніпра Борис Філатов. Він заявив, що затягувати визначення міста "сором і ганьба" і що країна вже і так втратила багато цінного часу, який міг би бути використаний на підготовку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація