Комаров поділився враженнями від зустрічі Нового року "із майбутнього"

 "Світ навиворіт" досліджує Непал.

Мандрівник Дмитро Комаров і його напарник та оператор Олександр Дмитрієв, які нещодавно вирушили до Непалу на знімання восьмого сезону екстремального тревел-шоу "Світ навиворіт", розповіли, як зустріли Новий рік за тибетським календарем.

"Привіт з майбутнього. У Непалі зараз за місцевим календарем 2072 рік, а 73-й настане у квітні. Але календарів тут багато. І новорічних вечорів, відповідно, теж. Нещодавно відзначали Лосар - так називають тибетський новий рік. У монастирі вдалося зробити сюжет про унікальні танці тибетських лам. А потім я перетворився на тибетця, одягши традиційний новорічний костюм, і ми з оператором Олександром Дмитрієвим вирушили на святковий карнавал. Шукати рецепт щастя. Ці люди знають щось таке, чого не знаємо ми", - каже Дмитро.

За словами мандрівника, не зважаючи на паливну кризу і масштабні наслідки землетрусу 2015 року, від якого країна не оговталася досі, непальці виглядають щасливими:

"Те, яку кризу зараз переживає Непал, складно собі уявити. Але вони щасливі. Хоча країна досі не ліквідувала наслідки землетрусів дев'ятимісячної давнини, і частково зруйнована. А відновитися не дають складності у відносинах з Індією, і надмірна залежність від неї у всьому. "Великий брат" перестав постачати до Непалу паливо і газ. Вчора ми робили сюжет про автозаправки. Черга - більше двох кілометрів. Стояти в ній не менше 10-12 годин, і немає ніяких гарантій, що встигнеш купити паливо".

Як команда екстремального тревел-шоу відсвяткувала Новий рік за тибетським календарем і звідки непальці черпають сили, щоб боротися з життєвими труднощами, телеглядачі "1+1" побачать у новому сезоні "Світу навиворіт".

Нагадаємо, Комаров в обтислій сріблястій футболці знявся у фільмі із Кайлі Міноуг.

Повʼязані теми:

Наступна публікація