"Королева епізоду" з непростою долею. Біографія Людмили Іванової

"Королева епізоду" з непростою долею. Біографія Людмили Іванової

"Королева епізоду" з непростою долею. Біографія Людмили Іванової

У московській лікарні на 84 році пішла з життя зірка радянського кіно.

Сьогодні на 84 році життя зупинилося серце радянської акторки Людмили Іванової.

Людмилу Іванівну госпіталізували минулого четверга, 29 вересня, в одну з московських лікарень. Смерть артистки підтвердив лікар.

За життя Людмила Іванова була життєрадісною, активною людиною. Однак її долю важко назвати щасливою.

Артистка народилася 22 червня 1933 року в Москві. Закінчила школу-студію МХАТ (курс А. М. Карева) 1955 року і була прийнята в трупу Московського пересувного драмтеатру. Людмила Іванова була не лише акторкою театру і кіно, а й співачкою.

Була автором багатьох бардівських пісень, в тому числі відомої композиції "Только мне всё кажется, почему-то кажется, что между мною и тобой ниточка завяжется".

Іванова керувала театром "Експромт", де вона грала, викладала і була режисером.

Людмила Іванова у стрічці "Службовий роман"

У ранньому віці Людмила Іванова пережила одразу кілька трагедій: спочатку помер батько, потім мати, захворіла бабуся. Тоді артистка зізнавалася, що вижити їй допомагали твори Миколи Гоголя

"Як я вижила, взагалі не розумію. Напевно, тільки тому, що мені Гоголь допомагав. Я весь час читала "Вечори на хуторі біля Диканьки", мені так це подобалося, так вражала краса складу, якісь смішні речі. Я читала і отямлювалася. І зараз віддаю йому данину".

У 2010 році акторка втратила молодшого сина Олександра.

У послужному списку Іванової більше 80 ролей в кіно, серед них також "Польоти уві сні і наяву", "Пригоди Петрова і Васєчкіна", "Найчарівніша і найпривабливіша", "Заздрість богів".

Людмила Іванова у стрічці "Пригоди Петрова і Васєчкіна"

Однак найяскравішою роллю акторки була Шурочка зі стрічки "Службовий роман".

Людмила Іванова у стрічці "Службовий роман"

Про свою героїню Іванова говорила:

"Я ставлюся до свого персонажу з вдячністю. Розумію, що мати прізвище Іванова - це ніби й зовсім його не мати, запам'ятати людину з таким прізвищем складно... Тому коли дзвонила комусь, додавала: "Я Шура зі "Службового роману". Адже Іванових багато, а Шура одна! Справа в тому, що я вклала в образ свої знання, адже до знімань я була і парторгом, і головою місцевкому. Не з чуток знаю, що таке вибивати путівки, місця в дитячому садку або збирати гроші зі співробітників. Тому на зніманнях мені було легко".

Повʼязані теми:

Наступна публікація