"Квасова епопея" Данилка продовжується: виробник знову судиться за використання імені артиста

"Квасова епопея" Данилка продовжується: виробник знову судиться за використання імені артиста

Музикант обурений нахабністю компанії.

Суди між українським артистом Андрієм Данилком та "Монастирським квасом" за незаконне використання імені та образу Вєрки Сердючки на пляшках не закінчились. Як розповів артист кореспонденту ТСН, хоча він виграв справу у суді першої інстанції та в Апеляційному, виробник направив касацію до Вищого спеціалізованого суду.

Данилко каже, що справою опікуються адвокати, він намагається відсторонитись від цих розглядів, однак дивується вочевидь неправомірній поведінці компанії.

"Я дивуюся нахабності людей, які примудряються, порушивши всі закони про авторські права, ще й подавати апеляцію на рішення суду. Вони використовують ім'я, вони використовують образ, і ще наважуються подавати апеляцію про те, що суд нібито ухвалив неправильне рішення. Це тільки в нас таке можливе. Я навіть чув якісь розмови про хабарі, але я намагаюсь в цю історію не лізти. Нею займаються інші люди. А мені лише того квасу не вистачало", - каже Данилко.

За словами артиста, всю справу можна було б вирішити мирно й без судів. Але виробник не намагався сконтактувати з менеджментом музиканта.

"Ну можна ж було зателефонувати до нас, домовитись. Продукт користується попитом в Америці, чи де його там продають – то домовляйтеся. Не хочете ділитися – значить вигадуйте своє. Але коли повністю використовують назву образи, і ще подають апеляцію – ну як таке може бути", - обурюється артист.

Втім, Данилко не вперше стикається з незаконним використанням образу Вєрки Сердючки. Він має безліч "двійників", які заробляють на його образі, і дехто з них зовсім виходить за припустимі межі.

"Та ж історія з двійниками. Я ще розумію, коли десь виступають по клубах. Але коли вивішують афіші у великих містах, і вони переходять якусь межу, і в них починається здвиг по фазі – вони думають, що вони – Вірка Сердючка, то звичайно, вони будуть покарані – отримають по д*пі, у найкращому випадку", - сміється Данилко.

Фото: ТСН

Нагадаємо, компанія "Дарл" використовувала сценічний образ Данилка для реклами своїх продуктів "Вєркін квас похмільний" і "Вєркін квас класичний". Без дозволу артиста і підписання контракту виробник використав фото Андрія в образі Вєрки Сердючки на пляшках квасу. У січні артист виграв суд першої інстанції, у червні рішення суду першої інстанції підтвердив Апеляційний суд. А саме - виплатити Данилку один мільйон триста сімдесят тисяч гривень та п'ять тисяч гривень моральної компенсації.

Кореспондент ТСН Іван Воробйов

Повʼязані теми:

Наступна публікація