Квоти необхідні: Лідер "Бумбоксу" пропонує допрацювати так званий "Закон Кириленка"

Квоти необхідні: Лідер "Бумбоксу" пропонує допрацювати так званий "Закон Кириленка"

Квоти необхідні: Лідер "Бумбоксу" пропонує допрацювати так званий "Закон Кириленка"

Хливнюк не проти квотування ефіру для захисту української музики / Фото: Сніданок з 1+1

Андрій Хливнюк пояснив свою позицію стосовно ініціативи міністра культури.

Український музикант та лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, який разом із іншими артистами засудив ініціативу міністра культури щодо квот на пісні, насправді вважає потрібним їхнє впровадження, йдеться у "Сніданку з 1+1".

Однак, на думку Хливнюка, законопроект про внесення змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення" має бути доопрацьованим.

"Для нас чомусь останнім часом, це актуальне питання, не існує середини. Всі мають бути або за, або проти. І це одразу стає сенсацією. Справа була не в тому, що ми проти, а в тому, що це потрібно доопрацювати, цей закон. Коли ти кажеш: давайте доопрацюємо це, не можна просто так шашкою рубанути і поїхали.  Раптом всі кричать: зрада! Так не можна", - зазначив артист.

Андрій озвучив власні методи збільшення кількості української музики в теле- і радіоефірах. Основним, за словами музиканта, є боротьба із корупцією.

"Ця квота на сьогоднішній день теж існує, це не секрет. І приходять люди і кажуть: ми знаємо, ви квоту порушуєте, дайте нам гроші. Давайте з цим боротися. Квоти необхідні, вони дуже потрібні, на кшталт французької. Ніхто не говорить, що ми проти. Треба розуміти, що не стане одразу декількох моїх улюблених радіостанцій. Пропишіть, будь ласка, в законі, що це того не стосується. Давайте це доопрацюємо, виключемо якісь штуки, якщо це стосується чогось конкретного, захисту української музики від чогось конкретного", - переконаний співак.

Крім того, на власній сторінці у соцмережі артист додав, що "отримав не точну інформацію щодо проекту закону 3822".

 

Сьогодні я отримав не точну інформацію щодо проекту закону 3822.Мова не йде про 75% всього ефіру Українських радіостанц...

Опубликовано Андрій Хливнюком 29 марта 2016 г.

"Не йдеться про 75% всього ефіру українських радіостанцій. Однак, залишаються відкритими питання форматів і більш ретельної підготовки закону, з урахуванням досвіду інших країн. Журналістам тільки б сенсацію. Квота на кшталт французької потрібна, але підпис ставили задля доопрацювання закону з врахуванням форматів радіостанцій, що зараз фактично в тіні. Майже неможливо буде відкрити, наприклад, ритмнблюзове чи джазове радіо! Думайте ще!" - закликав  підсумку Андрій.

Нагадаємо, "Бумбокс" образився на Бебешка через інтерв'ю про скасування триб'юту Кузьми.

Андрій Хливнюк присвятив нову пісню своїй дружині

Андрій Хливнюк присвятив нову пісню своїй дружині

Повʼязані теми:

Наступна публікація