Ленні Кравіц святкує день народження: цікаві факти з життя скандаліста

Виконавцю виповнився 51 рік.

Епатажний співак Ленні Кравіц, у якого посеред концерту луснули штани, святкує 51-й день народження.

З нагоди свята ТСН.ua пропонує пригадати маловідомі та цікаві факти з його життя.

Ленні Кравіц ставав володарем премії GRAMMY Awards чотири рази поспіль, тим самим ставши рекордсменом у категорії "Краще чоловіче рок-виконання".

Свої майбутні виступи на великій сцені малюк Ленні репетирував перед дзеркалом в батьківському домі. Коли мами не було вдома, він приміряв на себе її вбрання та намагався копіювати відомих музикантів.

Перші "акорди" майбутня зірка вистукувала на маминих каструлях. Згодом батьки зрозуміли потяг сина до музики та придбали йому справжні барабани. Будучи підлітком, майбутній рок-музикант освоїв клавішні інструменти, гітару, бас-гітару, тромбон, саксофон, тамбурин і губну гармошку.

Дідусь Кравіца з боку батька – українець. Леонард Альберт Кравіц народився в сім'ї продюсера каналу "NBC TV News" Сі Кравіца і актриси Роксі Роукер. Сай Кравіц - єврей українського походження. Співак присвятив одну зі своїх пісень горілці.

Кравіц виступав в Каліфорнійському хорі хлопчиків та полюбляв музику гурту Jackson Five. Ленні навчався в іменитій музичній школі Beverly Hills School.

Ленні став самостійним у 16 років, пішовши з батьківського дому. Першим його псевдонімом стало Romeo Blue.

Власна торгова марка артиста "Роксі Роукер" названа на честь його матері.

12 років тому видання People визначив Ленні Кравіца п'ятим серед найсексуальніших чоловіків, а ось на думку видання Who в 2004-му з найсексуальніших людей планети співак став восьмим.

Ленні Кравіц – вегетаріанець.

У 2001 році пісня Fly away Кравіца втрапила до "чорного списку" компанії Clear Channel, який був розісланий в 1170 американських радіостанцій

На думку компанії композиція погано впливала на психіку американців.

Кравіц крутив романи із Наомі Кемпбелл, Стеллою Макартні, Вагессою Параді, Ніколь Кідман та Мішель Родрігес. Найдовші стосунки артист підтримував із дружиною Лізою Боне (з 1985 по 1993 роки).

Нагадаємо, соліст Aerosmith пожартував над оголеною чоловічою гідністю Ленні Кравіца.

Повʼязані теми:

Наступна публікація