Лібкін і Барбір приготували французький суп "Буйабес" з українським смаком

Лібкін і Барбір приготували французький суп "Буйабес" з українським смаком

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Зірки представили чергову серію рубрики "Їжа у великому місті".

У суботньому ефірі програми "Сніданок.Вихідний" глядачі побачили  п'яту серію грандіозного кулінарного проекту "Їжа у великому місті", присвяченого розвитку та становленню сучасної стильної української кухні.

Людмила Барбір і Савва Лібкін вирушили до Одеси в гастрономічну експедицію на пошуки найкращих морепродуктів. Цього разу телепара готувала страву з різних видів риби, виловленої в Чорному морі. Приготування риби - справа суто чоловіча, навіть якщо чоловік не спіймав рибу власноруч, а "виловив" у перевіреного рибалки або торговки на базарі.

Буйабес - легендарна марсельська юшка, яку рибалки готували з будь-якої рибної та морської дрібноти, що не продалася, а залишилася  від улову.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Савва використав найбільш популярні та доступні продукти, які зараз "є в морі", і зварив суп, ситніший за звичну для нас прозору юшку  – завдяки наваристому бульйону й соусу, але зі звичними інгредієнтами: цибулею, картоплею, морквою, помідорами і солодким перцем.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Дегустатори не вгадали реальну ціну за порцію але страва дуже сподобалася найкращим друзям Савви.

Громадській діяч Одещини В'ячеслав Крук пожартував, що це, по-перше, красиво, а по-друге, "все Чорне море в одній тарілці", та порекомендував не додавати ракові шийки. Радіоведучий  Павло Козлов недолюблює розмоклий хліб у супі, але загалом страва йому сподобалася, хоча він і оцінив її  нижче реальної вартості. Винороб, голова виноробної компанії Роберт Гулієв зауважив, що відчуває кожну рибку і що страву приготували правильно.     

Фото: прес-служба каналу "1+1"
     

Савва Лібкін допрацює рецепт - замість ракових шийок додасть чорноморські мідії та вдвічі зменшить кількість картоплі.

Скільки коштує страва вдома, а як оцінюється у ресторані? Відповідь у сюжеті!

Отже, рецепт:

Інгредієнти:

- Чорноморські рачки (дрібні креветки) - 2 кг

- Річкові раки - 24 шт.

- Глосі - 6-8 шт. (залежно від розміру)

- Ставрида - 6-8 шт. (залежно від розміру)

- Бички-батоги - 6-8 шт. (залежно від розміру)

- Кефаль велика - 2 шт.

- Лобань - 2 шт.

- Кефаль дрібна - 12 шт.

- Барабулька дрібна - 12 шт.

- Мідії - 36 шт.

- Оливкова олія - 100 мл

- Лавровий лист - 2 шт.

- Цибулина - 2 шт.

- Часник - 5 зубчиків

- Корінь петрушки - 1 шт.

- Морква - 1 шт.

- Стебла селери - 2 шт.

- Зелень кропу - 5 стебел із листям

- Великі помідори - 4 шт.

- Болгарський перець - 2 шт. (1 червоний, 1 зелений)

- Картопля сорту "Беллароза" - 1 кг

- Вода - 5-6 л

- Сухе біле вино - 1 склянка

- Шафран - 3 тичинки, залити теплою водою

- Перець чилі без насінин - 1/2 стручка

- Сіль

- Мелений чорний перець

- Цукор

- 1 лимон (сік)

Інгредієнти для соусу руй (rouille):

- Крихти з черствого  білого хліба (без скоринки) - 2 склянки (2 грубі скибки білого хліба)

- Вода - 200 мл

- Часник - 2 зубчики

- Перець чилі без насінин - 1/3 стручка

- Домашню соняшникову олію з сирих насіннячок - 100 мл

- Сіль

Для подачі:

- Підсмажений білий хліб (24 грінки).

- Дрібно покраяна зелень петрушки

Стежте за конкурсами й розіграшами авторського посуду Савви Лібкіна на сторінці у Facebook "Сніданок з 1+1" і надсилайте свої рецепти для нової української кухні  на Libkin.chief@gmail.com.

Одеська подорож завершилась, і кулінари вже приїхали до Києва.

"Їжа у великому місті" - це оригінальний телепроект "Сніданку з 1+1", покликаний разом створювати сучасну українську кухню, надихати людей вибирати нашу їжу, відкривати успішні ресторани української кухні по всьому світу, експортувати вітчизняні продукти, використовувати креативні вітчизняні рецепти. Нагадаємо, що знаменитий одеський шеф-кухар і ресторатор Савва Лібкін у дуеті з телезіркою, карпатською гуцулкою Людмилою Барбір презентують глядачам у своєму новому телепроекті "Їжа у великому місті" безліч гастрономічних відкриттів. В меню телепари – проста, корисна їжа зі свіжих українських продуктів та з урахуванням світового досвіду та трендів. Дегустувати й оцінювати страву приходять блогери, зірки, гурмани, лікарі, іноземці, телекулінари, спортсмени, а також друзі, родичі та інші цікаві особистості.

Повʼязані теми:

Наступна публікація