Марічка Падалко пригадала, як потрапила на телебачення завдяки знайомству із відомою спортсменкою

Марічка Падалко пригадала, як потрапила на телебачення завдяки знайомству із відомою спортсменкою

Марічка Падалко пригадала, як потрапила на телебачення завдяки знайомству із відомою спортсменкою

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Зірка "1+1" поділилася найяскравішими спогадами професійного шляху.

Ведуча ТСН Марічка Падалко, яка  провела концерт в рамках проекту ООН про подолання ґендерних стереотипів, у відвертому інтерв'ю розповіла про початок роботи на телебаченні.

Зірка зазначила, що у професію потрапила фактично зі студентської лави.

"Перший мій журналістський досвід був в 90-ті роки на BBC Україна в Лондоні. Я була знайома з керівництвом, ще зі студенських років, тому що перемогла у Всеукраїнській олімпіаді серед студентів з англійської мови, здобула приз – подорож до Лондона.

І вже коли там опинилася, знову подзвонила їм у 1999-му році і прийшла на практику, вони радо мене запросили. Так фактично я робила свої перші кроки. І так склалося, що я у той час була на BBC зі своїм першим чоловіком, який там працював", - зауважила Марічка в інтерв'ю виданню "ИМХО".

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Крім того, Падалко розсекретила знайомство із Лілією Подкопаєвою та розповіла, чому саме зі знайомства зі спортсменкою розпочався її телевізійний шлях.

"На телебачення я справді потрапила… скажу так, це була довга історія мого знайомства з Лілією Подкопаєвою. Вперше я захотіла її привітати з днем народження і замовила, пам'ятаю навіть, для неї пам'ятну футболку. І поїхала просто навмання в Конча-Заспу на олімпійську базу. Її там, звісно, не застала, але мене запевнили, що подарунок їй обов'язково передадуть. Потім я її зустріла на концерті Тото Кутуньйо і спитала про подарунок. Вона сказала, що так, його отримала. А потім, ще після свого першого весілля, я оселилась у будинку на бульварі Лесі Українки, і якось консьєрж мені сказав: "Ой, ви знаєте, що в нашому будинку живе Лілія Подкопаєва?". І я пам'ятаю, що взяла красивий букет і просто запитала, в якій вона мешкає квартирі, подзвонила в двері, сказала, що для мене велика честь мешкати з нею в одному будинку, подарувала квіти. Вона була дуже рада, бо тоді тільки починала своє доросле життя – життя у квартирі, не на базі, у неї не було великого кола спілкування", - пригадує ведуча.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Саме із дружби з Підкопаєвою, за словами зірки, почався шлях Падалко на ТБ, тоді ще у сфері спортивної журналістики.

"Дуже швидко ми потоваришували, вона жила на четвертому поверсі, я – на третьому, ми постійно ходили в гості одна до одної. І якось до неї приїхала знімальна група "УТ-1", робили про неї сюжет, і я там виконувала роль "декорації", роль подружки. Насправді було так, але там у кадрі ми щось робимо, готуємо. І ми розговорилися зі знімальною групою – я тоді всім цим цікавилась. Наприклад, у мене, на відміну від них, був інтернет, і це було великим досягненням. І якось ми почали про це говорити, вони зрозуміли, що я багато чого знаю: різні сайти, як знайти спортивну інформацію... Тоді запросили мене до себе на практику. Власне, з цього почалася моя кар'єра на телебаченні – у програмі "Світ спорту" на каналі "УТ-1"", – запевнила Марічка.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

У відповідь на запитання про найяскравіший спогад професійного шляху зірка одразу називає період Майдану та революції.

"Напевно, все-таки найбільше запам'ятався Майдан, тому що там я намагалася працювати не тільки ведучою, а й журналістом, робити прямі включення, плюс це був такий дуже складний період, коли майже не було часу для сну. А ми, ранкові ведучі, і так не досипаємо. Тому там фактично ми працювали на межі своїх можливостей, це було дуже… з одного боку, почесно – розповідати про події, які змінювали історію, а з іншого, неймовірно важко. Але, безумовно, це те, що запам'яталося.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

А мені ще запам'яталося, що ці події дуже сильно змінили сам "ТСН": як стосунки в колективі, так і тематику й наповнення самих новин. Мені здається, що з того часу ми стали набагато більшою мірою соціально відповідальними новинами, ніж просто новинами, які покликані вражати", - каже Падалко.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Також у розмові із журналістом мама трьох дітей розсекретила, яким є її щастя: просто зібрана разом чимала родина. Струнка Марічка, яка неодноразово підкорювала напівмарафон, вважає саме цей факт найбільшою спортивною перемогою на сьогодні, але на досягнутому зупинятися не збирається.

Нагадаємо, струнка Марічка Падалко із чоловіком пробігла виснажливий напівмарафон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація