Маруані шокувала поведінка російських поліцейських під час його затримання

Маруані шокувала поведінка російських поліцейських під час його затримання

Фото: kp.ru

Музикант поспілкувався із ТСН про нашумілий інцидент із Кіркоровим.

Французький співак та соліст гурту Space Дідьє Маруані представив своє бачення нещодавньої ситуації зі своїм затриманням у Москві.

У розмові із кореспондентом ТСН артист пояснив, як відбувалося його затримання у столиці Росії.

Скандал зі звинуваченням у плагіаті пісні Symphonic Space Dream в результаті якого, за версією Маруані, Кіркоров отримав композицію "Жестокая любовь", лише набирає обертів.

Ображена французька зірка тепер роздумує, чи не звернутися йому до американського суду. Його звинувачення в плагіаті обґрунтовані висновками експертів.

"Я отримав у грудні лист чи повідомлення у соцмережі - я вже не пам'ятаю - від моєї прихильниці з Москви, де було написано: послухай це, мені здається, що це копія твоєї пісні. Коли я послухав цю пісню, то сказав "о-ля-ля! Це ж моя пісня!" Тоді я попросив французького музичного експерта, незалежного, погодженого судом, і він зробив музичну експертизу двох пісень. Він зробив висновок: 71% нот збігаються у приспіві. Усі процеси виграються, починаючи з 35-38%. Потім була зроблена ще одна експертиза з російським фахівцем, теж погодженим судом. Але там проводився аналіз не лише приспіву, а пісні загалом, і там висновок - 41% збігів", - наголошує артист.

Після спілкування із Філіпом Кіркоровим та домовленостей із зіркою та його адвокатом Маруані був впевнений: вони досягнули компромісу.

Але не так сталося, як гадалося, виявилося, що замість російського поп-короля із фронтменом Space розмовляли пранкери. Вони обіцяли йому мільйон євро за права на пісню. Дідьє каже, що він не міг такого собі уявити у найстрашнішому сні. Одразу після перемовин, просто в банку співака та його адвоката затримали.

"Ми 18 годин провели у поліцейському відділку. Крім того, нас тримали зачиненими шість годин у банку. Але ж Філіп приходив, обнімався. І, уявіть собі, ось угода, вже лежить на столі готова для підпису, але тут вони дістають гроші. Я кажу - ні, спочатку треба все підписати. І тут у Кіркорова починається істерика, він виходить з банку, а за ним адвокат і всі його люди, і через 30 секунд 60 поліцейських заходять до нас! Це ж пастка! Абсолютно зрозуміло ким зроблена - його адвокатом Добровинським і самим Кіркоровим! Поліцейські забрали у мене мобільний, флешку, паспорт - все! Я поняття не мав хто це, вони ж навіть не сказали, що вони - поліцейські", - наголошує шокована зірка.

За словами Маруані, він дуже нервував у цей час та був приголомшений поведінкою російських поліцейських.

"Я не міг телефонувати родині, дітям. Медіа вже повідомляли про моє затримання, а я нічого не знав. Моя родина дуже переживала, а я не міг зателефонувати нікому. А потім опівночі вони вирішили нас вивезти з банку і повезти у поліцейський відділок. Сирена, насильство, я мав відштовхувати поліцейських! Я хотів встати, а вони кричать "сидеть!" А я йому сказав - чекайте, ви зі мною не будете так говорити! Зі мною так ніхто не говорить!" - ділиться враженнями Дідьє.

При цьому артист підкреслює: в адвоката Кіркорова знайшли обговорювану переписку, у котрій йшлося про мільйон євро "відкупу". При цьому російська сторона конфлікту цей факт спростовує.

Маруані наразі дуже обурений поведінкою, на його думку, "російської мафії", втім не ототожнює цих людей із російським народом. Більше того, артист планує тепер частіше навідуватися в Україну.

Нагадаємо, усі звинувачення від Маруані у плагіаті Кіркоров спростовує, називаючи їх абсурдними. При цьому Маруані не тамує образу та вже встиг поскаржитися на Кіркорова Путіну.

Кореспондент ТСН, Євгенія Руденко

Російські пригоди Маруані: французький співак хоче подати до американського суду на Кіркорова

Російські пригоди Маруані: французький співак хоче подати до американського суду на Кіркорова

Повʼязані теми:

Наступна публікація