Мазур та Сенічкін передали "Охматдиту" прилад, який допоможе рятувати дітей від інвалідності

Мазур та Сенічкін передали "Охматдиту" прилад, який допоможе рятувати дітей від інвалідності

Алла Мазур та Руслан Сенічкін передали «Охматдиту» цінний медичний прилад / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Щороку близько 20 тисяч маленьких українців визнають інвалідами з дитинства з нервовими захворюваннями. 

Ведучі телеканалу "1+1" Алла Мазур та Руслан Сенічкін дев'ятого березня відвідали відділення дитячої неврології національної дитячої лікарні "Охматдит" з надзвичайно важливою місією.

У  результаті благодійної акції до Дня Святого Миколая глядачі каналу допомогли зібрати 98 207,92  грн, переглядаючи рекламу у період прайм-тайму. На ці кошти разом із Всеукраїнським благодійним фондом "Крона" був придбаний електронейроміограф для відділення дитячої неврології лікарні "Охматдит". Вартість приладу 153 000 грн.

Мазур та Сенічкін передали «Охматдиту» цінний медичний прилад / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Електронейроміограф – незамінний помічник лікарів-неврологів при діагностиці таких захворювань у дітей як ДЦП, епілепсія, гідроцефалія, травми головного та спинного мозку, спадкові хвороби нервової системи. Три з чотирьох випадків таких захворювань у дітей з'являються на порозі їхнього життя. І в багатьох випадках можна відвернути від дитини інвалідність через неврологічні проблеми, якщо вчасно і якісно провести діагностику і розпочати лікування на цих ранніх етапах. Прилад дозволяє побачити те, що неможливо вловити оком – електричні сигнали, які передаються нервовими волокнами від головного та спинного мозку до м'язів людини. А також оцінити здатність м'язів реагувати на  такі сигнали. На основі цих  даних медики підбирають адекватне лікування і реабілітацію, стежать за змінами у пацієнта.

Мазур та Сенічкін передали «Охматдиту» цінний медичний прилад / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Алла Мазур, ведуча "ТСН-Тиждень", коментує:

"Нам все вдалося! І я щаслива, що змогла на власні очі побачити, як працює цей електронейроміограф. Невелика ніби-то машинка, що дає змогу точніше і швидше ставити діагноз діткам з неврологічними проблемами. Тішуся – бо можемо тепер і нашим глядачам показати, для чого разом з колегами закликали дивитися рекламу в день святого Миколая.  Все чесно і серйозно. Ми зібрали  таким чином майже 100 тисяч гривень. І ось – результат наших спільних зусиль.  Дуже вдячна усім, хто приєднався до нашої благодійної акції.  Охматдит – це справді унікальна лікарня, з величезним досвідом, куди везуть діток з найскладнішими проблемами з усієї України. А в неврологію останнім часом – все частіше привозять малечу із зони АТО. Тож новітня апаратура в руках професійних і самовідданих людей - дає  шанс допомогти їм швидше і якісніше. Їхнє щастя наразі – залежить від нас. І це справді те, за що варто боротися"/

Руслан Сенічкін, ведучий "Сніданку з 1+1", наголошує: "Дуже важливо в умовах війни не забувати про допомогу дітям. Вони – це наше майбутнє, їх не можна залишати без підтримки, бо ми знаємо, як важко сьогодні знаходити достатньо коштів на лікування. Вже третій рік поспіль телеканал "1+1" організує добру акцію до Дня Святого Миколая заради допомоги хворим дітям, які лікуються в "Охматдиті". За ці роки вдалося зібрати майже півмільйона гривень та придбати з допомогою фонду "Крона" дуже важливе обладнання для потреб лікарні.  І ми всі мріємо, щоб наш приклад став показовим, і знаходилися інші благодійники, які б дарували лікарні важливі апарати, медикаменти, приєднувалися до добрих ініціатив фондів".

Мазур та Сенічкін передали «Охматдиту» цінний медичний прилад / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Сьогодні така діагностика є стандартом при лікуванні і реабілітації дітей із порушеннями нервової системи. У відділенні дитячої неврології лікарні "Охматдит" щороку лікується і проходять діагностику більше 900 пацієнтів. "Охматдит" є лікарнею дійсно загальнонаціонального рівня, адже тут піклуються  здоров'ям дітей з усіх регіонів України, в тому числі і з зони АТО.

Зауважимо, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65   "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету" діє мораторій на закупівлю медичного обладнання  для лікарень. Тож державні медичні установи потребують допомоги  фондів, меценатів та небайдужих людей.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація