"НЕАНГЕЛІВ" звинуватили у плагіаті конкурсної пісні для нацвідбору "Євробачення"

"НЕАНГЕЛІВ" звинуватили у плагіаті конкурсної пісні для нацвідбору "Євробачення"

Користувачі відстежили схожі фрагменти між піснями «НЕАНГЕЛІВ» та Бейонсе / Фото: прес-служба гурту "НЕАНГЕЛИ"

Юзери знайшли схожі фрагменти у композиціях дуету та Бейонсе.

Фіналісток нацвідбору на "Євробачення", гурт "НЕАНГЕЛИ" звинуватили у плагіаті їхнього єврохіта.

У Мережі активно ширяться порівняння пісні дуету для відбору під назвою Higher із минулорічною композицією Beyoncе  - Runnin' (Lose It All).

Особливо схожими користувачам здалися коди пісень (у Бейонсе – з 3:24 хвилини, а у Віки та Слави – з 2:54).

Продюсер дівчат не вбачає плагіату у схожості композицій та припускає, що такий ажіотаж стосовно можливого плагіату Higher може бути спланованою кампанією проти "НЕАНГЕЛІВ".

"Таке може стверджувати той, хто або не розбирається в музиці, або зацікавлений у перемозі іншого конкурсанта безпосередньо. Ми проаналізували від кого виходять подібні звинувачення і виявилося, що основна маса таких коментарів виходить від сторінок "ботів", тобто, від сторінок людей, яких не існує. Цей факт говорить про те, що подібне - спланована кампанія, яка може бути вигідна виключно нашим основним конкурентам. Це означає, що вони розглядають "НЕАНГЕЛІВ" як головного претендента на перемогу в національному відборі і всіляко намагаються "відтягнути" від групи голоси аудиторії, посіяти сумніви в розумінні телеглядачів.

Не всі знають, що ж таке насправді плагіат. Пісня вважається плагіатом, якщо 3 такти один в один повторюють іншу пісню. Не звук барабана або іншого інструменту, який повторюється, не малюнок ритм-секції, не характер пісні, а саме мелодійна лінія чи текст пісні.

Коли ви вмикаєте ефір будь-якій європейській станції, яка грає топ 40 найкращих поп-пісень, то не можете не звернути увагу, що більшість пісень дуже схожі між собою тими чи іншими елементами, як правило звучанням. Це називається тренд, мода на певне звучання!", - розповів продюсер у недавньому інтерв'ю для "Обозреватель".

Нагадаємо, "НЕАНГЕЛИ" у блискучих сукнях вжарили динамічний трек на нацвідборі "Євробачення".

Повʼязані теми:

Наступна публікація