"Океан Ельзи" презентував кліп на нову пісню "Не твоя війна"

"Океан Ельзи" презентував кліп на нову пісню "Не твоя війна"

Фото: ТСН.ua

Відео мало з'явитися лише восени, але плани змінилися.

Фото: ТСН.ua

Сьогодні в ефірі програми ТСН.Тиждень гурт "Океан Ельзи" на чолі зі Святославом Вакарчуком презентував кліп на нову пісню "Не твоя війна".

Відео мало з'явитися на екранах не раніше осені. Але безперервні смерті на фронті, підступність ворога, та найголовніше – байдужість, у дечому, самих українців – усе це змінило плани. І сьогодні, вперше, і саме в ефірі ТСН.Тижня, країна почула нову пісню Славка Вакарчука "Не твоя війна". У ній, за словами автора, - рецепт, як же нам жити далі і чия насправді війна. Провокативною є не тільки назва пісні, а й відео. У ньому – жодного кадру з війни, тільки символи.

Знімання нового відео тривали в режимі суворої секретності, з майданчика було заборонено викладати до Мережі бодай селфі.

У кліпі знявся не лише "Океан Ельзи", а чотири сотні шанувальників гурту.

"Люди з різних куточків: і з Криму, із Заходу, із Сходу, із Києва, із Центру. Із цією піснею були пов'язані переживання великої кількості загиблих людей, які вже восени проявилися в Україні. Коли написав приспів (я написав його швидко, буквально за 15 хвилин), я зрозумів, що це буде пісня про причини, а не про наслідки", - говорить Святослав Вакарчук.

Швидко з'явилась і назва – "Не твоя війна". Та в пісні про війну немає жодного кадру зі справжньої війни. На цьому наполіг британський режисер Говард Грінхол. Він працював для Стінга та Джорджа Майкла, і до Києва приїхав спеціально заради "Океану Ельзи".

Головним символом кліпу є монета – на одному її боці добро, на іншому зло. І українці, каже Святослав, так само весь час покірно чекають, на який же бік упаде вона, як вирішить доля, замість того, аби взяти цю долю в свої руки.

"Пісня про те, що війна – постійно з внутрішнім ворогом. Своїм страхом, своєю байдужістю, своїм "моя хата з краю", своїм консерватизмом. Усі ті речі, які не дозволяють вигравати в світі. Це мій крик душі – давайте не ходити по колу", - наголошує Святослав Вакарчук.

Патріотизм, каже лідер "Океану Ельзи", означає не просто любити свою країну, прапор або гімн. Це означає робити щось власними руками і пишатися своїми заслугами.

"Якщо українці хочуть відбутися як нація (і я вірю, що вони хочуть), то рано чи пізно добро переможе, і в кінці нашого відео ми все показуємо", - говорить Святослав Вакарчук.

В ефірі «ТСН.Тижня» країна вперше почула нову пісню Славка Вакарчука «Не твоя війна»

В ефірі «ТСН.Тижня» країна вперше почула нову пісню Славка Вакарчука «Не твоя війна»

Повʼязані теми:

Наступна публікація