"Переможці" на головному подіумі країни: Весельський взяв участь у показі, а Кардаш – у Битві кравців

Герої АТО з'явилися на UFW.

У рамках Українського тижня моди на подіум у показі нової колекції ROUSSIN f/w 2016-17 "Я Машина" молодого дизайнера Софії Русинович  вийшов Юрій Весельський, герой АТО, обличчя з обкладинки VIVA! проекту "Переможці".

Найбільша модна подія країни вперше проходить за участю героїв АТО - учасників мультимедійного проекту, створеного каналом 1+1 та журналом VIVA. Це герої, які втратили частини тіла у боротьбі з терористами на Сході України, але не втратили силу духа та жагу до життя. Справжні чоловіки, десантник Юрій Весельський і морський піхотинець   Віктор Кардаш, спробували себе в ролі моделей. Майже тиждень Юрій Весельський тренувався ходити подіумом і підкорив модний простір! Стати моделлю десантник погодився заради благородної мети – показати іншим хлопцям, які втратили на війні кінцівки, що життя триває.

"Для військового це кардинальна зміна світу. Це новий цікавий досвід для мене, але цим я хочу показати, що люди з інвалідністю можуть жити яскраво та повноцінно", – прокоментував Юрій Весельский, герой АТО, учасник проекту "Переможці".

Дизайнер Софія Русинович давно мріяла організувати показ, де б моделями стали герої АТО, захисники нашої країни. Тому, дізнавшись про Юру Весельського та проект "Переможці", Софія одразу заявила про співпрацю та запропонувала Юрію динамічний образ: штани-трансформери з блискавкою та світшот із принтом гайок та автомобільних інструментів.

"Я в захваті від того, що герой АТО, учасник проекту "Переможці", вийшов на подіум саме в моєму показі! Планую ще один цікавий проект, у який запрошу Юру Весельського", - зізналася український дизайнер Софія Русинович.

З ініціативи засновника і власника української мережі бутиків Charisma Fashion Group Андрія Здесенка та майстерні Indposhiv (Катерина Возіанова) у рамках Ukrainian Fashion Week вперше відбулося справжнє змагання тейлорів у мистецтві пошиття чоловічого костюма – Ukrainian Battle of Tailors. Протягом 5 днів три українські закрійники Едуард Кульбаченко, Роман Демідов та Олександр Ігнатьєв змагалися за звання переможця.

Члени журі, серед який був майстер з Італії Андреа Лупареллі (Andrea Luparelli), оцінювали результати роботи тейлорів: майстерність пошиття та створення цілісного образу із використанням додаткових аксесуарів. У ролі моделей виступили: Віктор Кардаш – боєць АТО з протезом, учасник проекту "Переможці", Юрій Горбунов, ведучий 1+1, та Юрій Марченко, головний редактор онлайн-журналу Platfor.ma.

Переможцем у "Битви кравців" став найкращий тейлор Едуард Кульбаченко, котрий пошив Юрію Горбунову костюм за рекордні 4 дні.

"Це не мене треба вітати – це треба вітати Едуарда-тейлора, який створив цей чудовий костюм за чотири неповні дні. Я планую вдягнути його на один з прямих ефірів "Голосу". Коли ти себе комфортно почуваєш в ідеально пошитому костюмі, то піднімається настрій та покращується самопочуття", - прокоментував Юрій Горбунов.

А Віктор Кардаш у новому подарованому йому костюмі планує бути на власному весіллі, яке відбудеться у червні. Нагадаємо, що саме на презентації проекту "Переможці"  Віктор освідчився своїй нареченій Ользі.

"Олександр Ігнатьєв, який пошив мені цей костюм, перевершив мої сподівання, я в такому ходив би щодня! Олександр – професіонал, і я пообіцяв йому, що це не остання річ, яку він мені  буде шити!" - каже Віктор Кардаш, учасник проекту "Переможці" та модель з "Битви кравців".

Нагадаємо, напередодні Соломія Вітвіцька, куратор проекту "Переможці" і ведуча новин ТСН на телеканалі 1+1, презентувала виставку в Торонто (Канада) та  підтримувала Юрія Весельського та Віктора Кардаша за тисячі кілометрів.

"Такого ще не було! Хлопець із механічною ногою на головному модному подіумі країни!  Юрко Весельський ламає стереотипи і прагне допомогти українцям змінити ставлення до людей з інвалідністю. Наші герої найкращі, я щаслива, що ми змінюємо країну разом!" - зауважила Соломія.    

Повʼязані теми:

Наступна публікація