"Переможці" у Канаді: Вітвіцька презентувала соціальний мультимедійний проект у Торонто

Фотовиставку про героїв АТО можна побачити в ARTA Gallery.  

У суботу, 19-го березня,  стартував соціальний мультимедійний проекту "Переможці" (The Victors) у Канаді в туристичному центрі Торонто в ARTA Gallery. 

Організатор виставки: Ukraine International Assistance Fund - CUIA Fund (Канадсько-український фонд міжнародної підтримки України).

Проект присвячено героям АТО, які отримали серйозні поранення, втратили частини тіла, але  не втратили жаги  до життя. Ці люди є справжніми переможцями у багатьох сенсах, бо взяли гору над ворогом, над обставинами, над болем, над проблемами, над собою. Тема цінності людського життя, боротьби з депресією та зневірою є дуже актуальною для сучасного світу. А говорити та показувати реальні наслідки війни на сході України дуже важливо заради перемоги й миру. 

Відкриття мало великий успіх: на подію завітали: депутат канадського парламенту Борис Бжесневський; Ендрю Гейлі, паралімпійський та світовий чемпіон з плавання; Людмила Давидович, консул України в Торонто,  та Кімлан Ґраут, письменниця, блогер на тему прав людей з інвалідністю. З України презентувати проект приїхали  Соломія Вітвіцька, ведуча ТСН; Олександр Чалапчій, учасник проекту "Переможці", герой АТО; Олексій Краснощоков, очільник громадської організації "Підмога.info",  та Юлія Соцька, шеф-редактор телеканалу "Ukraine Today".

Соломія Вітвіцька, куратор проекту "Переможці", ведуча новин ТСН на телеканалі 1+1 коментує: "Це велика честь і можливість представити проект "Переможці" у Канаді, де так багато наших українців, і ми постійно відчуваємо підтримку від цієї держави! Канадські лікарі, зокрема, дуже допомагають у розвитку сучасного протезування в Україні, у реабілітації героїв. Велика наша вдячність Канадсько-українському фонду міжнародної підтримки.  Дуже надихають такі зустрічі, вірю, що всі разом ми обов'язково переможемо".   

В Торонто стартує виставка "Переможці"

В Торонто стартує виставка "Переможці"

Канадієць Ендрю Гейлі, паралімпійський та світовий чемпіон з плавання,  відзначив, що дуже вражений: "Війна в Україні – це страшно, але українські Переможці є прикладом того, що життя триває  навіть після такого жахіття. І ця виставка є важливою не тільки для України, а й для цілого світу".

Американська блогер Кімлан Ґраут прокоментувала: "Проблеми, з якими стикаються люди з інвалідністю в плані сприйняття, певно, є всюди. І саме тому важливо організовувати такі проекти.  Свого часу я жила у В'єтнамі і розумію, як важко в багатьох країнах з протезуванням".

"Переможці"  - це великий мультимедійний соціальний проект, організований Телевізійною Службою Новин (ТСН) і журналом VIVA! та представлений громадськості вперше у Києві в музеї Шевченка в лютому 2016 року. На фотографіях, створених Олександром Мордерером та Тетяною Рубльовою, - 17 героїв АТО і одна жінка-волонтер з амптуацією та протезами після складних поранень. Але вони усміхнені, сповнені сил для нового життя, щасливі та надихають інших. Мета  – зробити так, щоб суспільство сприймало людей з інвалідністю нарівні з іншими громадянами. В Україні проект мав великий резонанс, і його почали запрошувати на різні майданчики в світі. Географія виставок: Київ, Дніпропетровськ, Брюссель, Торонто, а в планах – Харків, Львів, Нью-Йорк, Чикаго та інші. Куратор проекту – Соломія Вітвіцька. Вийшов  друком благодійний номер журналу VIVA! "Переможці"  - всі кошти від продажу спецвипуску передаються на розвиток сучасного протезування в Україні. Наразі до друку готується англомовний випуск журналу, який вже дуже чекають у світі. Проект "Переможці" також включає цикл інтерв'ю в ефірі новин ТСН на телеканалі 1+1 з героями АТО та, зокрема, відомими особистостями, які живуть із протезами,  наприклад Оксаною Мастерс та Євгенієм Кравітзом.

Партнери проекту: телеканал UKRAINE TODAY, pidmoga.info, Феєрія Мандрів, Yakaboo, Valikhnovski medical center - clinic 311.

Благодійний випуск "VIVA! Переможці" можна замовити на Yakaboo.ua. 

Нагадаємо, до кінця березня триває виставка "Переможці" у Дніпропетровську.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація