Перша українська прес-конференція Джамали після "Євробачення 2016". Головні тези

Артистка поспілкувалася із журналістами у Києві.

Тріумфаторка цьогорічного "Євробачення" Джамала під час прес-конференції у Києві відповіла на питання численних журналістів.

На захід завітали більше тридцяти телекамер та кореспондентів радіо, газет, інтернет-ЗМІ та закордонної преси.

Зірка разом зі своєю командою заступником генерального директора Національної телекомпанії України Вікторією Романовою розповіла про підготовку до конкурсу та очікування від наступнорічного "Євробачення".

Продюсер Джамали розсекретив чималу суму, у яку обійшлося їм "Євробачення 2016".

Так, спільний бюджет склав 3 мільйони 123 тисячі гривень, серед яких 1 млн 800 гривень за доброю волею передав канал, який провів нацвідбір на "Євробачення" - СТБ. Решта меценатів вирішила залишитися анонімною, зазначив Ігор Тарнопольський.

Про перемогу

"Я їхала на "Євробачення" за перемогою. Емоції під час голосування неможливо описати словами. Коли я зрозуміла, що Австралія вже перемагає, я вже не вважала, за якими критеріями: балами журі або глядачів, я не могла цього зрозуміти. Я дійсно просто дуже хотіла перемогти. Я просто бачила себе з цією нагородою. У мене навіть думки не було, що у нас буде друге місце", - сказала співачка.

Про виступ Сергія Лазарєва

"Я привіталась з Сергієм, побажала йому успіху. І він мені також. Були дуже сильні люди вокально. У нього був дуже крутий номер, але вони просто не врахували те, що там буде багато крутих вокалістів. Наприклад, у австралійки дуже потужний голос", - запевнила артистка.

Про пропозицію змінити громадянство від Мурадова

"У мене є одне громадянство. Дякую. Мені це не потрібно", - лаконічно відповіла зірка.

До слова, так званий "віце-прем'єр-міністр" Криму Георгій Мурадов днями зазначив, що Крим – це батьківщина Джамали, де їй завжди раді, втім "їй залишилося провести невеликі заходи, пов'язані зі зміною громадянства, приїхати на Батьківщину і виступати у себе".

Про реакцію батьків її на тріумф у "Євробаченні"

"Батьки просто плачуть від радості. Вони отримують дуже багато привітань. Біля нашого дому здійснюється справжнє паломництво", - підкреслила співачка.

Про ставлення до негативу на свою адресу

"Це – слабкості, мені незручно, що мені присвячують передачі. Це прояв слабкості, З неприємного – під нашим домом сплять журналісти російських каналів, але батьки не дають коментарів. Закривають будинок і йдуть до родичів", - зауважила Джа.

Про отримане звання народної артистки України

"Я казала вже, що мені трішки смішно. Навіть не трішки, а смішно. Мені приємно. Дякую. Але я люблю Майкла Джексона, Уїтні Х'юстон без народних регалій. Мені здається, що музиканти й артисти по-справжньому повинні бути народними. Я маю на увазі те, що вони повинні збирати зали. Нагорода - це дуже приємно, але для мене особисто це нічого не змінить", - наголосила вона.

Про політику

"Мені здається, що це була абсолютна, стовідсоткова перемога музики. Я дала понад 100 інтерв'ю, кожен журналіст після цього мені казав "дякую, що підвищуєте музичний рівень цього конкурсу". Вони не знали, що означає 1944 і не розуміли, що я співаю в приспіві, але вони дякували за музику", – наголосила Джа.

Крім того, зірка абсолютно не бачить себе у цій сфері діяльності.

"No way. Мені навіть трохи сумно, що так багато асоціюють цю пісню з політикою. Для мене це, перш за все, музичний твір. Я вкладала туди свою душу. Мені здається, що там, де політика, там немає почуттів. А в музиці навпаки - тільки почуття може розповісти. Ніякі аранжування, ніякі слова не можуть розповісти, тільки музика. Це як різні полюси: політика і музика. Мені не туди взагалі", - сказала співачка.

Про миротворчу діяльність

"Я ще не думала про це. Я просто музикант, просто написала цю пісню. Мені потрібний час, щоб розібратися в цьому, мені не байдуже. Мої знайомі зайшли в маршрутку в Криму, сказали: Крим це Україна і не повернулися додому", - пригадує зірка.

"Співала я не тільки про кримських татар. Переді мною співали веселу пісню. Найскладніше було – не втратити те, чому я тут і налаштуватися. Було складно співати цю пісню серед веселих пісень. Я присвячую цю перемогу своїм рідним, своїм людям, які пережили цю трагедію. Якщо чесно, мені хотілося б, аби цієї пісні не було. Люди мають знаходити щастя, а не ховати своїх синів", - зазначила Джа.

Про наступне "Євробачення"

"Я не можу цього вирішувати, не знаю, де це зробити. В Стокгольмі  - все так організовано було, на дуже високому рівні. Вікторія Романова – краще знає", - передала слово артистка заступнику генерального директора НТКУ .

 "Дуже тішить реакція міст-мільйонників. За амбіціями має бути підґрунтя. Повинно прийняти те місто, яке має змогу. Це – ціле коло питань, набір вимог великий, ми вже з ним ознайомлюємося. Ми запропонуємо ряду міст провести цей конкурс наступного року", - підкреслила Романова.

При цьому, Вікторія зауважила, що наступного року конкурсанти з Росії безперечно мають приїхати в Україну.

"Право запрошувати до участі в "Євробаченні" має Європейська мовна спілка, яка розсилає запрошення", - наголосила вона.

Нагадаємо, на початку прес-конференції стався конфуз із піснею Лазарєва, яка залунала під час заходу команди переможниці "Євробачення 2016" до зали. Однак, як з'ясував ТСН.ua, інцидент був технічною помилкою.

Російські пропагандисти переслідують батьків Джамали

Російські пропагандисти переслідують батьків Джамали

Повʼязані теми:

Наступна публікація