Під час екстремальної непальської експедиції у Комарова були думки про смерть

Під час екстремальної непальської експедиції у Комарова були думки про смерть

Під час екстремальної непальської експедиції у Комарова були думки про смерть

Комаров поділився враженнями від мандрівки до Непалу / Фото: Світське життя

Мандрівник пригадав хвилюючі моменти відрядження.

Ведучий тревел-шоу "Світ навиворіт" Дмитро Комаров неодноразово потрапляв у небезпечні ситуації під час мандрівки до Непалу та сходження на п'ятитисячну вершину гори, йдеться у "Світському житті".

Дмитро зауважив, що на святах та тусівках йому не так звично, як у відрядженнях.

"Насправді, мені значно комфортніше у трекінгових ботах, в штанах для альпінізму, з льодорубом. Мандрівник – це така людина, яка має вміти перевтілюватися. Ось зараз я такий біленький", - жартує зірка "1+1".

Комаров розповів про труднощі, із якими зіткнувся протягом 108-денної мандрівки до Непалу та пригадав своє сходження на висоту п'ять з половиною тисяч метрів над землею.

"Ті туристичні фірми, які говорять, що це – тренувальна вершина, потрібно закрити, тому що вони повбивають людей.  Там смертельно небезпечно. Кажуть, коли у альпініста немає сил, доходиш на волі. Це я відчув на собі неодноразово, це – не перша моя шеститисячна вершина. Бувають моменти, коли мозок переходить в анабіозний стан і все, ти  вже не як людина, а як напівзомбі. Ти дієш як примітивна тварина. В якийсь момент в мене почало вискакувати серце і я подумав: невже я зараз помру? Дійсно, не вистачало дихання, я жадібно хапав повітря, наче риба і серце стрибало, аж куртка практично підіймалася. Я зупинився, постояв хвилин 7-10 і вирішив, що не можу здати назад і пішов вперед. І це було круто: коли ти стоїш із українським прапором і бачиш знизу під тобою вершини п'ятитисячників", - поділився спогадами екстремал.

32-річний зірковий холостяк зізнався, що вважає авторську програму "Світ навиворіт" своєю "дитиною" та запевняє, що для такої роботи потрібно бути трохи божевільним, у гарному значенні цього слова.

У планах мандрівника – підкорення Евересту. Більше того, він уже продумує обширну експедицію на "вершину світу".

"Я хочу реалізувати цей проект до сорокаріччя. Тобто в мене є ще сім років про запас. Але це буде не просто сходження на Еверест та спецвипуск "Світу навиворіт", я хочу організувати глобальну українську експедицію на вершину світу. Звісно, для цього мені потрібен мільйон доларів, я звертаюся до спонсорів, можливо хтось готовий мені проспонсорувати цю експедицію, оскільки вона буде масштабною", - запевнив він.

Дмитро розповів Катерині Осадчій про своє потрапляння до лікарні у Непалі.

"Це була гірська хвороба, недостача кисню. Перші ліки при цьому – це знизити висоту. На пяти із половиною тисячах я взяв коня і спустився до чотирьох із половиною, думав – допоможе. Але прокинувшись я зрозумів, що не допомогло. Тоді я зателефонував до страхової компанії і мені прислали вертоліт. Ми летіли при жахливих погодних умовах і навіть здійснили аварійну посадку в городі простих непальців, оскільки далі не могли летіти", - пояснив він.

Наостанок мандрівник похизувався, що знайшов монаха-відлюдника, який привітав українською Джамалу із перемогою на "Євробаченні 2016". Ведучий підтримував нашу представницю, попри перебої із Мережею та непрості умови у Непалі.

Нагадаємо, екстремали Комаров та оператор "Світу навиворіт" підкорили легендарну вершину Гімалаїв.

Чому Дмитро Комаров не боїться ризикувати життям у своїх подорожах

Чому Дмитро Комаров не боїться ризикувати життям у своїх подорожах

Повʼязані теми:

Наступна публікація