"Потап і Настя" зізналися, що змусило їх скасувати концерт у Луцьку

"Потап і Настя" зізналися, що змусило їх скасувати  концерт у Луцьку

Фото: ТСН.ua

Гурт непокоїться за безпеку своїх глядачів. 

Український дует "Потап і Настя" обурений інформаційною війною проти себе. Колектив зібрав прес-конференцію стосовно скандалу та вимушеної відміни луцького концерту. ТСН.ua з'ясував, чому гурт все ж таки скасував аншлаговий виступ на Західній Україні.

"Зараз розпочалася якась інформаційна атака на нас, на наш гурт та на нас особисто. Ми хочемо про це розповісти, тому що на нашому прикладі можуть відмінити концерт будь-якої групи за будь-що. У Луцьку місцеві активісти дуже обурені тим, що "Потап і Настя" взагалі існують як колектив, зчинили галас, тому що приїздять Потап і Настя. На противагу їм є усі розпродані квитки на концерт. Вони почали брати старі відеозаписи, наприклад, 2014-го року в проекті "Мирна сотня", вирізати наше відеозвергення до росіян, яке два роки тому було зроблено разом із іншими артистами, коли конфлікт ще не був в такому розпалі. Вони його взяли і почали видавати за нове та говорити, що ми виступали в Кремлі 23-го лютого на день радянської армії разом з Басковим, згадувати всі мої жарти, які вони не зрозуміли. Ці люди все ж таки змусили нас відмінити концерт у Луцьку, тому що вони погрожували у будь-який момент конститутіційними чи неконституційними методами заборонити концерт. Ми непокоїмося через здоров'я людей, тому що ми із Настею нічого не боїмося: у нас кидали яйцями, ключами. Вони погрожували безпеці нашого глядача", - хвилюється артист та тренер "Голосу країни-6".

Дует розповів про перестороги стосовно виступу у Луцьку / Фото: ТСН.ua

Настя жартома зазначила, що "давність" відео із зверненням російською мовою легко доводить її форма – на фрагменті Каменських значно гладша, аніж наразі.

Потап особисто не боїться "розправи" від активістів. Про що відкрито заявив.

"Ми не ображаємося, на людей, тому що складні часи. Але ми не можемо допустити погроз безпеці слухачів, які присутні на наших концертах. І не можемо допустити того, щоб два активісти погрозами зривали концерт. Якщо місцеві ради не можуть забезпечити безпеку, ми будемо відміняти концерт. Ми навіть близько не були біля Кремля. Якщо з нами або глядачами, щось станеться, то хочу сказати, Дмитре Яремчук, ми почули твою заяву. Я готовий поговорити з активістами. Якщо вони хочуть щось жбурнути в мене чи побити, хай зроблять це зі мною. Якщо хтось не любить наш колектив, хай не купують квитки, але погроз громадянам України я не допущу", - зазначив він.

Настя Каменських не розуміє підвищеної та наразі негативної уваги до дуету та наполегливо просить активістів утриматися від радикальних дій на їхніх концертах.

"Потап і Настя" – дуже позитивний колектив. Незважаючи на те, що ми співаємо російською, так склалося. Я киянка, і розмовляю з дитинства російською. За це не варто, як на мене, когось бити чи звинувачувати. Ми дуже хочемо приїхати і подарувати прихильникам гарний настрій, а не говорити, що ми любимо свою країну. Я як дівчина, мама в майбутньому хочу попросити не зривати і не жбурляти петарди чи ще щось. "Потап і Настя" - не є проблемою нашої країни", - впевнена зірка.

Потап підсумував причини скасування виступу, на який вже продали усі квитки.

"Ми були змушені відмінити концерт в Луцьку, тому що місцевий керівник театру був переляканий цими активістами, які прийшли до нього і наїхали трошки на нього. Подзвонивши у всі партії – "Свобода", "Батьківщина" та інші та їхні осередки, ми виявили, що це не їхні люди. Ми отримали підтримку від музикантів, квитки були продані. Ми вирішили його відмінити, хоча його заборонили, не маючи на те права, тому що в законі про концертну діяльність написано, що виступ може бути заборонений лише в одному випадку – якщо на концерті пропагандується відміна чинного конституційного устрою. Звичайно, я намагався у "Пиришках-пупиришках" віднайти щось таке, але ми ніколи не були дисидентами. Ми відправили автобус, який відвезе усіх охочих із Луцька до Рівного. Дуже хочеться сказати про дівчинку із інвалідністю Яну Авраменко, яку ми запросили на виступ у Луцьку. Це була її мрія – потрапити на наш виступ. І за нею ми відправимо окрему машину на концерт у Рівне", - підкреслив продюсер та музикант.

Артисти хвилюються за безпеку своїх глядачів / Фото: ТСН.ua

Після хвилі обурення в Мережі Потапа надзвичайно порадувала підтримка його колег, однак наразі він хвилюється за їхню спокійну діяльність у зв'язку із висловленою позицією.

"Я хочу, щоб на нашому прикладі це не зробили з іншими музикантами які нас підтримали: Андрієм Хливнюком, Сашком Положинським. Апелюючи існуючим інфоприводам, ми не виступали в Кремлі 23-го лютого. Нам п'ять разів пропонували виступати від Росії на "Євробаченні", п'ять разів пропонували звання заслужених артистів РФ. Ми відмовилися, щоб потім наш концерт у Луцьку заборонили? Ми в Чикаго збираємо по 3000 в залі, а якийсь активіст нашого жарту не зрозумів і намагається зірвати виступ, на який давним-давно розкупили квитки? Нехай мені зателефонує і ми нормально поговоримо. Тільки без цих козирних фраз, мовляв, в Україні зараз війна. Якщо ми з Настею не внесені в список заборонених артистів, чому нам забороняють виступати?" - поцікавився артист.

Нагадаємо, Потап прокоментував відео із зверненням до росіян, яке датується 2014-м роком.

Потап і Настя скасували свій концерт у Луцьку через погрози місцевих активістів

Потап і Настя скасували свій концерт у Луцьку через погрози місцевих активістів

Повʼязані теми:

Наступна публікація