Президент присвоїв Джамалі звання народної артистки України

Її перемога нині має надзвичайне значення як для українського народу.

Президент Петро Порошенко присвоїв співачці Джамалі, яка цього року стала переможницею пісенного конкурсу "Євробачення", почесне звання "Народна артистка України".

"Це фантастична перемога. Ти зробила щасливими величезну кількість людей", - сказав глава держави, вручаючи артистці почесну нагороду під час зустрічі. Петро Порошенко наголосив, що її перемога нині має надзвичайне значення як для українського народу загалом, так і для кримських татар зокрема.

Президент також повідомив, що доручив Міністерству закордонних справ порушити перед ЮНІСЕФом питання про присвоєння Сусані Джамаладіновій почесного звання Посла доброї волі ЮНІСЕФ.

Джамала зазначила, що для неї наздвичайно приємно отримати нагороду та визнання. "Коли я їхала, я завжди казала - я дуже хочу перемоги для України, саме для народу. Тому, що ми заслуговуємо. В нас останнім часом було стільки страждань, що мені хотілось принести якусь радість українським людям", - наголосила Джамала і додала, - "я завжди робила те, у що вірила".

Нагадаємо, українська співачка Джамала перемогла у пісенному конкурсі "Євробачення 2016". Із сумарною кількістю балів від журі та глядачів вона отримала 534 бали, а от Росія, від якої виступав Сергій Лазарєв і якому букмекери пророкували перше місце, розмістився на третьому місці із кількістю балів у 491. Друге місце посіла Дамі Ім з Австралії. Вона отримала 511 балів. Джамала представила на конкурсі пісню "1944", присвячену трагічній сторінці в житті кримськотатарського народу - депортації, організованої окупаційною радянською владою.

Завдяки перемозі Джамали, наступного року конкурс відбудеться в Україні. Міністр культури Швеції Аліс Ба Кунке вже пообіцяла, що Україні допоможуть із проведенням "Євробачення 2017"

Мери п'ятьох українських міст заявили про бажання прийняти у себе міжнародний пісенний конкурс. На проведення претендують Київ, Одеса, Львів, Дніпропетровськ та Херсон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація