Прихильник Кузьми "Скрябіна" хоче встановити йому пам'ятник у центрі Києва

Прихильник Кузьми "Скрябіна" хоче встановити йому пам'ятник у центрі Києва

Пам`ятник Кузьмі «Скрябіну» може з`явитися на Хрещатику

Мама покійного музиканта підтримала ідею студента.

Студент-скульптор із Києва планує зробити та встановити пам'ятник Андрію Кузьменку, який розбився у страшній ДТП рік тому,  у центрі столиці.

22-річний Богдан Цюпа зізнався, що покійний музикант був для нього кумиром, а відразу після його смерті у лютому минулого року він створив скульптуру з глини на його честь.

Мама музиканта схвалила ідею студента / Фото: Gazeta.ua

"Скульптура - це як спосіб мого самовираження. Я виріс на піснях Кузьми. Його творчість мені дуже близька. Одразу після його смерті, почав думати над його образом. Я чітко для себе тоді вирішив. Побачив його і на початку літа закінчив роботу над своєю скульптурою", - пригадує хлопець.

Майбутній пам'ятник на головній вулиці столиці Богдан планує зробити "без пафосу", із акцентом на простому одязі Андрія.

Акцент у майбутньому пам`ятнику Кузьмі буде на простоті / Фото: Gazeta.ua

"Його образ на той час я бачив як своєї людини, як друга. Без пафосу. Без жодної нотки якоїсь зверхності. Тому вирішив його робити у звичайному одязі, без піджаків, без костюмів. Він навіть якось казав, що він цього не любить. В одному з інтерв'ю він навіть якось кидав піджак та казав: "як я це ненавиджу". А ще він згадував як мама подарувала йому костюм та казав, що він мабуть так і згниє в нього в шафі", - розповів скульптор.

Мама Кузьми схвалила ініціативу Богдана та навіть дала йому кілька порад стосовно пам'ятника.

"Ви знаєте, я завжди ставлюсь до таких ініціатив позитивно. Ясна річ, тому що це моя дитина. Одним словом, хотілося б, щоб була пам'ять про нього, але обов'язково мусить бути схожість, тому що в Луцьку зробили несхожість, там ціла петиція вже тієї несхожості є", - наголосила Ольга Кузьменко.

Зокрема, Ольга Михайлівна запропонувала Богдану "посадити Андрія на фонтан, бо це буде тепліше" та додати до композиції янголят.

Стосовно фінансування, Богдан Цюпа наголошує, що вважає за потрібним не збирати кошти на скульптуру, а отримати на це державні дотації.

Нагадаємо, вдова Андрія Кузьменка Світлана відверто розповіла про життя після втрати чоловіка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація