Режисери фільму "Різдвяна історія з Тіною Кароль" розповіли про головний символ казки

Шостого січня глядачі побачать на екрані чарівну казку від "1+1 Продакшн" "Різдвяна історія з Тіною Кароль".

Фільм, що розповідає про вічні цінності, боротьбу добра і зла та стародавні українські традиції, знімався в Софійському соборі і Будинку Митрополита, який знаходиться на території Національного заповідника "Софія Київська".

Стародавні розписи "Софії" стали джерелом багатьох символів, які творча група потім використовувала в музичному фільмі. Режисер-постановник Наталія Лисенкова розповідає, що під час першого відвідування собору перед зйомками, команду проекту настільки надихнули неповторні інтер'єри святині, що їм захотілося не тільки передати на екрані їх величну красу, але й перенести деякі деталі фресок в казкові образи.

Зокрема, в соборі неодноразово зустрічається зображення янгола Серафима, який в релігії є втіленням божественної любові, чистоти і віри. Саме він надихнув творців проекту на створення головного символу казки - пера. У фільмі "Різдвяна історія з Тіною Кароль" янгольське перо стало символом віри і добра. Впавши на землю, воно оживляє казкову історію і занурює глядача у світ чарівництва.

"Нас, людей, оберігають янголи, які допомагають робити вибір між світлом і темрявою, добром і злом. Перо у фільмі - і є символ такого янгола, хранителя добра і віри", - так описує значення головного символу казки режисер-постановник проекту Наталія Лисенкова.

Крім ексклюзивних знімань у Софійському соборі та на території заповідника "Софія Київська", особливістю фільму стали автентичні українські колядки та щедрівки в сучасній обробці, виконані Тіною Кароль, а також унікальна графіка і спецефекти, які сповна передають дух чарівництва, атмосферу свята і відроджують віру в чудеса.

Поринути у світ чарівництва разом з телеканалом "1 + 1" глядачі зможуть 6 січня, на Святвечір.

Нагадаємо, Тіна Кароль презентувала головну композицію "Різдвяної історії" на "1+1".

Повʼязані теми:

Наступна публікація