Російському актору Дмитру Пєвцову заборонили в'їзд до Латвії

Російському актору Дмитру Пєвцову заборонили в'їзд до Латвії

Російському актору Дмитру Пєвцову заборонили в'їзд до Латвії

Актор вважає, що став персоною нон ґрата у країні  через свою політичну позицію.

Російському актору Дмитру Пєвцову заборонили в'їзд до Латвії.

Про це повідомила інформаційна служба радіо Baltkom, посилаючись на свідчення директора ризького центру культури і ділового співробітництва "Будинок Москви" Юрія Силова.

Пєвцов мав приїхати до Латвії минулого тижня зі своїми концертами і напередодні дізнався, що став персоною нон ґрата у країні

"19 і 20 листопада у нас були заплановані його концерти, а також прем'єра його нового художнього фільму. Однак з незалежних від нас і абсолютно не зрозумілих причин Дмитро Пєвцов потрапив до чорного списку", - сказав Силов.

Він додав, що Пєвцову дозволено в'їзд в інші держави Шенгенської зони, заборона була висунута винятково урядом Латвії.

Причини заборони не повідомляються, однак сам Пєвцов вважає, що став нев'їзним у Латвію через відверту підтримку політики Володимира Путіна

"Припускаю, що це могло бути, хоча дивно, стільки часу минуло. Ми були навесні там зі студентами на студентському фестивалі, і я був на прес-конференції, де абсолютно чесно відповідав на запитання, як я зазвичай це і роблю. У тому числі і стосовно Путіна, і стосовно Криму. Оскільки я згоден з тим, що робить Володимир Володимирович, і дуже радий поверненню Криму, я про це там повідомив. Очевидно, це послужило приводом, інших приводів я не бачу", - припустив Пєвцов.

Зауважимо, що таким чином Пєвцов поповнив список заборонених у Латвії зірок, таких як Валерія та її чоловік Йосип Пригожин, Олег Газманов, Йосип Кобзон. У 2014 році уряд Латвії вніс їх до чорного списку.

У МЗС Латвії пояснили, що ці особи своїми діями сприяли порушенню територіальної цілісності і суверенітету України. Рішення було прийнято на підставі 2-ї частини 61-ї статті імміграційного закону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація