Руслана назвала "елементами шантажу" чутки про перенесення "Євробачення 2017" до Москви

Руслана назвала "елементами шантажу" чутки про перенесення "Євробачення 2017" до Москви

Фото: facebook.com/ruslana.lyzhychko

Артистка пояснила свою позицію чіткими аргументами.

Переможниця "Євробачення 2004" Руслана переконана, що причин для хвилювання стосовно обговорюваного перенесення конкурсу з Києва до Москви немає.

Член оргкомітету підготовки "Євробачення 2017" розлогим дописом у соцмережі навела аргументи того, що Україна впорається із цим завданням.

"Я можу абсолютно офіційно сказати, що Україна цілком готова до проведення "Євробачення". По-перше, говорю це, як людина, яка вже одного разу проводила цей конкурс і знає всі нюанси і оргмоменти не за чутками, а з власного досвіду, по-друге, як учасник підготовки цього року, який має всю необхідну інформацію", - зазначила зірка.

Виконавиця нагадала, що виділені урядом кошти на музичну першість – недоторкані та перебувають зарезервованими "у швейцарському банку, не залежать ні від яких коливань".

"Фінансових проблем немає. Так як кошти, виділені Урядом, а це 450 мільйонів гривень або 18 мільйонів доларів про курсу на момент виділення, повністю забезпечують всі основні витратні статті. Уже один цей бюджет перевищує бюджет багатьох попередніх конкурсів, в тому числі конкурс в Києві 2005-го року",  - підкреслила виконавиця.

"По-друге, виділена субвенція Київської міської державної адміністрації на 200 мільйонів гривень, це ще майже 8 мільйонів доларів, які будуть витрачені безпосередньо на конкурс. Плюс загальний бюджет КМДА на проведення і підготовку 500 мільйонів гривень. Плюс потенційні спонсорські гроші. Плюс гроші від продажу квитків. Плюс гроші, які виділяє Європейська мовна спілка. Зазвичай це до 5 мільйонів швейцарських франків, але цього року вони заявили набагато більшу суму", - продовжує Руслана.

Крім того, за словами зірки, змінена законодавча база стосовно конкурсу.

Насамкінець, чутки про ймовірне перенесення "Євробачення 2017" із Києва до Москви зірка назвала "елементами шантажу". На думку Руслани, реальних підстав для хвилювання про підготовку до музичної першості – немає.

При цьому премєр-міністр України Володимир Гройсман поділяє думку артистки. У своєму коментарі політик назвав поширену в Мережі інформацію "черговою спробою дискредитації України".

Нагадаємо, "Євробачення 2017" відбудеться у Києві у травні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація