Що не врахували букмекери, прогнозуючи Росії перемогу в "Євробаченні-2016"

Що не врахували букмекери, прогнозуючи Росії перемогу в "Євробаченні-2016"

Фото: Getty Images

Чиї голоси і чому позбавили Сергія Лазарєва шансу на перемогу.

У цьому році традиційні "союзники" Росії на "Євробаченні" піднесли сюрприз. З року в рік найвищі бали російські виконавці отримували від країн колишнього СРСР - Білорусі, Литви, Латвії, Молдови, і так далі, а також країн, які вона підтримувала в різних геополітичних конфліктах - Сербії, Вірменії, Азербайджану.

Всього за день до фіналу конкурсу букмекери прогнозували перемогу російського конкурсанта Сергія Лазарєва, а Джамалі пророкували 4 місце. У підсумку, перемогу здобула Україна, а РФ довелося задовольнитися третім місцем.

Одна з причин – нова система голосування, в якій крім телеглядачів брали участь національні журі. Останні виявилися не так прихильні до Росії, як населення їхніх країн. Так, журі Латвії, Польщі та Сербії віддали Джамалі максимальну кількість голосів – по 12. У той же час, російський конкурсант Сергій Лазарєв отримав від них куди меншу підтримку – 7 від Латвії, 1 бал від Сербії і жодного – від Польщі. Не голосувало за Росію і журі Литви. Україна, в свою чергу, отримала від нього 8 балів.



Експерти з Вірменії не дали жодного голосу Джамалі, але і Лазареву від них дісталося небагато – лише 2. Результати голосування журі Білорусі збіглися з народним голосуванням – максимум для Лазарєва у 12 балів.



Create bar charts

Показово, що в умовах російської агресії на Донбасі і в окупованому Криму українське журі не дало жодного балу конкурсанту з РФ. У той же час, в телевізійному голосуванні українці виявилися щедрими – Лазарєв отримав максимальну оцінку в 12 балів.

Російське журі також не дало жодного балу Джамалі, а глядачі віддали їй 10 балів.

Як голосували за Україну на "Євробаченні 2016"

Create bar charts

Повʼязані теми:

Наступна публікація