На смачне свято завітала також Сніжана Єгорова з дітлахами.
Цими вихідними Руслан Сенічкін та лікар-дієтолог Галина Незговорова провели передноворічну зустріч на тему здорового та смачного святкового меню у казковому кулінарному містечку на дитячому фестивалі "KinderFest" у Києві.
Який подарунок найкраще підійде для матусь та дітлахів? Звичайно, корисна збірка креативних рецептів смачних вітамінних страв для дітлахів різного віку. Автори обговорили різні цікаві солодощі з книги "Сніданки для дітей": чізкейк із гарбузом, кольорове фруктове желе, маршмелоу, яблучка з начинкою і в кожушках з тіста, тірамісу, фруктово-горіхові батончики та багато іншого. До речі, Сенічкін та Незговорова рекомендують олів'є, але з домашнім майонезом та натуральним м'ясом замість ковбаси.
До казкового кулінарного майданчика від "Сніданку з 1+1" також завітала разом з трьома своїми дітками і багатодітна мама-телеведуча Сніжана Єгорова, їх пригостили мандариновим пирогом та подарували книжку "Сніданки для дітей".
На зустрічі найпопулярнішим питанням було питання про те, чого треба уникати за новорічним столом та як покращувати самопочуття після таких ситних свят.
"У кожної родини - свої традиції щодо новорічного столу. Впевнена, що більшість батьків знають головне правило - не переїдати, особливо копченого і смаженого, та контролювати вживання алкоголю. Щодо святкового меню для діток, то обмеження стосуються передусім солодощів та цитрусових (наприклад, дитині від 6 до 10 років після вечері можна запропонувати не більше 3-4 цукерок і не більше 3 мандаринок). Стежте за тим, що їсть ваша дитина, щоб уникнути погіршення її самопочуття, появи алергії, зниження імунітету. Щиро бажаю вам зустріти Новий рік і зі смачними та корисними стравами, в атмосфері миру, тепла, любові та злагоди!" - поділилась дієтолог Галина Незговорова.
Ведучий "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін також надав свої рекомендації стосовно новорічного столу. Народний телекулінар відкрив секрет, що буде готувати на Новий рік.
"Я радий, що можу брати участь у таких зустрічах-фестивалях. Вони дозволяють згуртувати родину, вийти разом погуляти, подивитись, що роблять власноруч українські виробники, майстри. Країна живе, розвивається. На таких заходах ми спілкуємось і намагаємось поділитися емоціями, дізнатись, які рецепти готують, які "коронні" страви рекомендують. Я особисто на Новий рік приготую цікаву страву, рецепт якої є у моїй першій книжці, - печінковий пиріг. Там дуже смачна заправка йде, яка, я впевнений, сподобається моїй родині. Бажаю всім нашим глядачам- читачам, щоб ми жили в мирній країні, де буде набагато менше поганих звісток, новин. Хочу побажати нашим солдатам наснаги, терпіння, витримки. А тим українцям, які не на війні, - щоб вони будували красиву заможну країну, щоб солдатам було куди повернутись, щоб вони знали, куди вертатись і хотіли сюди повернутись, щоб ми не були розділені, виховували наших дітей та давали їм щасливе смачне дитинство!" - побажав ведучий Руслан Сенічкін.
У програмі свята на кулінарному казковому майданчику було багато веселих розваг, захопливе науково-пізнавальне шоу про страви та вітаміни від студії "ДумайРум", майстер-клас з малювання зимових фруктів від декоратора Ольги Грузд, фотомайданчик з каміном та копією Сенічкіна, а також чудове "деревце вітамінів". За вихідні малеча розмалювала свої улюблені фрукти-ягоди-овочі-десерти та розмістила понад 100 малюнків на "деревці". Найпопулярнішими стали з фруктів бананчик та грушка, а з овочів – кукурудза.
За два дні фестивалю гості містечка з'їли 200 порцій смачного мандаринового пирога, рецепт якого є в книжці "Сніданки для дітей", а також отримали 70 подарунків.
Про ідею створення казкового кулінарного стенду розповіла керівник студії Celebration event décor studio Ольга Грузд: "Коли ми створювали наш казковий стенд, хотіли підкреслити святковий рецепт мандаринового пирога, концепцію чарівної казкової новорічної кухні від Руслана Сенічкіна. Я надихалась різдвяними мультиками. Тепер наше містечко переїздить на Різдвяний Арсенал з 16 грудня."
Зазначимо, замовити книжку-підручник "Сніданки для дітей" можна на сайті.
Нагадаємо, Сенічкін зізнався, що другу кулінарну книгу присвятив своїй маленькій племінниці.