Соломія Вітвіцька разом із героями АТО представляє проект "Переможці" в Івано-Франківську

Івано-Франківськ зустрічає соціальний мультимедійний проект "Переможці".

14 травня, у суботу, в Івано-Франківському академічному музично-драматичному театрі ім. Івана Франка відбудеться відкриття виставки "Переможці", яка триватиме до 5 червня.

Традиційно проект "Переможці" презентує його куратор волонтер, ведуча новин ТСН на телеканалі 1+1 Соломія Вітвіцька.

У презентації візьмуть участь герої АТО – "переможці" Влад Кузнєцов, Назар Барилко, Андрій Забігайло та Юрій Весельський, а також шеф-редактор Ukraine Today Юлія Соцька та протезист Чад Нільсон. На відкритті виставки виступить "Сталевий голос країни" Арсен Мірзоян.

В Івано-Франківську презентацію проекту відвідають ветерани та бійці АТО, волонтери та громадські активісти, представники місцевої влади.

Ініціатором та організатором проведення виставки у Івано-Франківську виступили благодійна організація "Майбутнє Прикрапаття" та громадська організація "Промінь ІФ", за підтримки депутатів Івано-Франківської міської ради Володимира Балагури та Володимира Яблоня. Франківськ став четвертим містом, де представлено проект "Переможці", наступне – Запоріжжя. Виставку вже показали у Києві, Дніпропетровську та Харкові. Схвальні відгуки проект отримав на міжнародному рівні, зокрема, в Канаді.

"Переможці" – спільний проект Телевізійної служби новин та журналу VIVA! за підтримки благодійного фонду "Save LivesTogether", що розповідає дивовижні історії бійців АТО та волонтерів, які втратили кінцівки під час бойових дій на сході Україні, але не втратили мужності та сили духу. Всі вони – щасливі і красиві люди, повноцінні члени суспільства, що хочуть жити, працювати, втілювати свої мрії.

Основою проекту є 18 фоторобіт відомого українського фотографа Олександра Мордерера та арт-директора Тетяни Рубльової, а також відеоарт і спеціальний випуск журналу VIVA!

Кошти від продажу журналу з історіями життя Переможців спрямовуються на розвиток сучасного протезування в Україні. В цьому напрямі у проекта вже є перші перемоги. Частина коштів, яку вдалося зібрати з продажу журналів, була спрямована фондом Save Lives Together на оплату професійного навчання українських протезистів у Канаді. Відповідні сертифікати Соломія Вітвіцька вручила п'ятьом українським фахівцям зі Львова, Києва, Харкова, Дніпропетровська та Миколаєва. Фахівці пройдуть навчання на базі протезно-реабілітаційного комплексу в місті Гамільтон в Канаді завдяки сприянню Канадсько-Українського фонду міжнародної підтримки. Всі супутні витрати на поїздку та проживання будуть оплачені.

"Переможці" також направлені на вирішення питань безбар'єрності українських міст, створення повноцінних умов життя для людей з інвалідністю. Проект вважає своєю місією також здійснювати мрії Переможців.

Фонд Save Lives Together запрошує всіх охочих приєднуватися та допомагати в розвитку сучасного протезування в Україні. Зробити свій доброчинний внесок можна тут із будь-якої точки світу.

Сторінка виставки "Переможці" у Івано-Франківську на Facebook

Повʼязані теми:

Наступна публікація