Статуетка "Оскар" змінить дизайн

Статуетка "Оскар" змінить дизайн

Статуетка "Оскар" змінить дизайн

Оскарівська статуетка зазнає змін

Тепер заповітну статуетку виготовлятимуть з бронзового сплаву.

Оскарівська статуетка змінить дизайн. Про це йдеться на офіційному сайті кінопремії "Оскар".

Так, тепер її виготовлятимуть з бронзового сплаву, а не олов'яного, як було до теперішнього моменту. Окрім того, Американська кіноакадемія змінила виробника статуеток.

З 1982 року "Оскар" виготовляла чиказька компанія R.S. Owens, тепер за відповідальну справу візьметься нью-йоркський Polich Tallix Fine Art Foundry.

Значних змін у дизайні статуетка не зазнає. Лицар, що стоїть на котушці кінострічки, отримає більш витончені тонкі риси. До слова, оновлений "Оскар" повторить дизайн оригінальної статуетки, розроблений в 1929 році Джорджем Стенлі на основі начерків арт-директора студії MGM Седріка Гіббонса, пише Mashable.

Статуетку робитимуть вручну з бронзи і покриватимуть її 24-каратним золотом. Для виготовлення фахівці майстерні зробили цифрове сканування оригінального зразка Оскара, який потім роздруковували на 3D-принтері.

"Завдяки технологіям ХХІ століття ми можемо висловити повагу гідного старту "Оскара". Нова статуетка втілює в собі бездоганну майстерність і силу мистецтва", - повідомила президент Американської кіноакадемії Шеріл Бун Айзекс.

Планується, що Polich випустить призи вже для цьогорічної церемонії нагородження, яка відбудеться 28 лютого.

Повʼязані теми:

Наступна публікація