Свідок скандалу із Земфірою у Вільнюсі: Я розумію, чому вона вчинила саме так

Свідок скандалу із Земфірою у Вільнюсі: Я розумію, чому вона вчинила саме так

Свідок скандалу із Земфірою у Вільнюсі: Я розумію, чому вона вчинила саме так

Фото: vk.com/zemfiralive

Президент українського відділення Transparency International Олексій Хмара прокоментував інцидент із українським прапором.

У Мережі не вщухає обговорення ситуації, яка склалася вчора на концерті Земфіри у Вільнюсі, де зірка нецензурними словами попросила сховати глядачів український прапор.

За артистку заступився президент українського відділення Transparency International Олексій Хмара. Він був на концерті російської співачки і став свідком інциденту.

"Я там був. У трьох метрах від сцени. І в п'яти метрах від колонок. Тож добре все чув і бачив. І тому можу стверджувати, що розумію, чому саме Земфіра вчинила так", - сказав Хмара, пише "Українська правда".

"Є в Росії така співачка – Земфіра. Регулярно пише й виконує свободолюбиві тексти. Має значну армію шанувальників і не боїться говорити насправді те, що вона думає. У тому числі показово виступати проти звірств російської влади проти сусідньої України. Живеться Земфірі в Росії тяжко. Регулярно отримує звинувачення у запроданстві, регулярно знаходяться доброзичливці, готові їй спакувати валізу. І сухарів насушити в дорогу", - продовжив Хмара.

Він зауважив, що поведінка Земфіри могла бути викликана тим, що артистка переживала за своє майбутнє у рідній РФ.

"От зараз поїхала Земфіра у закордонний тур. Минаючи Україну, до речі. А завершальні концерти робити вона надумала вдома, тобто в тій самій Москві. Місці, де живе купа путіноманів, які все проукраїнське сприймають як автоматично вороже.  І які все не дочекаються підстав, за які варто було би Земфіру викинути з Росії й подалі. Це ж зрозуміло, правда? Тому і не дивно, що Земфіра впродовж концерту доволі ввічливо і не раз попросила прибрати усі прапори. Аби не мати підстав путінофілам витурити її з рідного дому. Насправді нашого бійця в їхній країні зла", - пояснив свою думку Хмара.

Нагадаємо, на концерті у Вільнюсі співачка Земфіра декілька разів попросила фанатів сховати український прапор. Коли вони її не послухали, артистка знову попросила, щоправда, використавши ненормативну лексику.

Повʼязані теми:

Наступна публікація