Телеканал "1+1" презентував музичний фільм "Різдвяна історія з Тіною Кароль"

Сьогодні, 22 грудня, в Будинку Митрополита (Національний музей "Софія Київська") відбулася презентація музичного фільму телеканалу "1+1" "Різдвяна історія з Тіною Кароль".

Це унікальний кінопроект виробництва "1+1 Продакшн", що розповідає про багатовікові традиції і духовні цінності. Головні ролі в ньому виконали співачка Тіна Кароль і переможець шоу "Маленькі гіганти" Євген Лебедин. За сюжетом, Тіна Кароль, яка постане в образі матері-берегині, хранительки українських традицій, напередодні Різдва розповідає своєму синові - герою Євгена Лебедина - історію про вічні цінності, боротьбу добра і зла. Розповідь плавно перетікає в музичні постановки, в яких прозвучать зимові пісні, а також щедрівки та колядки в сучасній обробці у виконанні Тіни Кароль.

"Традиції - це сила, яка тримає націю. У цьому фільмі відображені загальнолюдські цінності, які співпадають з нашими. Адже "1+1" шанує і поважає традиції, і тут, на каналі, ми віримо в чудеса, і прагнемо передати це глядачам", - сказав генеральний директор "1 + 1 Медіа" Олександр Ткаченко.

На презентації була представлена команда "1 +1 Продакшн", яка працювала над фільмом: генеральний продюсер Вікторія Лєзіна, креативний продюсер Володимир Завадюк, режисери-постановники Наталія Ровенська, Марія Григоращенко та Наталія Лисенкова, графічні дизайнери та декоратори. Всього над фільмом працювало більше 300 чоловік.

"Цей проект був зроблений для того, щоб люди вірили в дива, щоб вони знали свою історію і різдвяні традиції. Він покликаний вселити в душі українських глядачів добро і віру", - поділився виконавець головної ролі Євген Лебедин.

Команда проекту розповіла, що вперше за роки незалежності України телеканал отримав можливість провести масштабні зйомки на території Національного заповідника "Софія Київська" і в Софійському соборі, в якому зазвичай будь-яка зйомка заборонена. У фільмі глядачі зможуть побачити фрагменти настінних розписів XVII століття і знамениту мозаїку Софійського собору "Оранту" - головну цінність заповідника, яка збереглася ще з XI століття. Для того, щоб не пошкодити унікальні давні розписи святині, фахівцям "1 + 1" довелося спеціально підбирати обладнання.

Крім того, в "Різдвяній історії з Тіною Кароль" прозвучить рідкісний автентичний український музичний матеріал, такий як народна українська щедрівка "Роди Боже". Незважаючи на те, що ця щедрівка дійшла до нас з глибини століть, її текст актуальний і зараз, адже він є своєрідною молитвою за Україну, побажанням здоров'я і добра.

"Я хотіла б, щоб мій син, як і все його покоління, більше цікавилося і знало українські традиції, пам'ятало справжні колядки та щедрівки, які ми зібрали в нашому фільмі", - каже Тіна.

Для того, щоб музичні постановки, костюми і кожен рух в танцювальних номерах були історично достовірними, до роботи над фільмом залучалися історичні консультанти та фольклористи. У номері "Добрий вечір" для головної героїні був обраний справжній старовинний українських костюм з приватної колекції, якому більше 100 років.

"Різдвяну історію з Тіною Кароль" глядачі зможуть побачити в Святий Вечір, 6 січня, в ефірі телеканалу "1+1".

Повʼязані теми:

Наступна публікація