"Ті, що вражають": відомі українці поширюють флешмоб про людей, які надихають

"Ті, що вражають": відомі українці поширюють флешмоб про людей, які надихають

"Ті, що вражають": відомі українці поширюють флешмоб про людей, які надихають

Знаменитості діляться вражаючими історіями зі свого життя.

У соціальних мережах шириться флешмоб під назвою #тіщовражають. Пересічні українці, зірки шоу-бізнесу, спорту та відомі телеведучі розповідають про людей, які надихають їх щодня.

Згідно з дослідженням TNS, у 2016 році 65% українців хочуть виїхати з країни. Це на 23% більше, ніж у 2014 році. Такий показник є рекордним за часи незалежної України. Щоб підняти рівень натхнення серед українців, викликати бажання залишитися на батьківщині та розбудовувати її, команда "Телевізійної служби новин" ініціювала флешмоб #тіщовражають.

У рамках акції усім охочим запропонували поділитися історіями про людей, які живуть в Україні, які творять її історію щодня та своїми вчинками надихають інших.

Захопливий університетський тур ТСН приїхав до Житомира

Захопливий університетський тур ТСН приїхав до Житомира

До флешмобу вже долучилися письменник Сергій Жадан, співачки Марія Бурмака та Анна Завальська та Світлана Тарабарова, телеведуча Алла Мазур, воєнний кореспондент Наталія Нагорна, громадські активісти та пересічні українці.

"Колись я познайомилась із Всеволодом Стеблюком на конкурсі авторської пісні, – написала Марія Бурмака. – Молодий лікар, окуляристий ботан. Потім професор кафедри криміналістики. Потім він пішов добровольцем в АТО. Медик батальйону "Миротворець". А потім – потрапив у Іловайський котел. В ті дні дзвонила його дружина і казала, що Всеволод телефонував попрощатись. Він подзвонив мені за три дні з невідомого номера (бо все згоріло) і сказав, що живий. Це почуття не можна передати словами – раптом  дізнатися, що твій друг живий! Вже потім виявилося, що на малесенькому уазіку, який назвали Жужа, він вивіз близько 50 поранених і вмираючих з поля бою, під вогнем. Окуляристий ботан, добряк, в юності трохи схожий на Вінні Пуха. Я зараз пишу, і в мене клубок у горлі. Дякую, Сева, тобі за все. Що є такі люди, як ти, в принципі! Це значить, що добро все-таки може перемогти зло!".

ТСН почала грандіозний соціально-освітній проект до свого 20-річчя

ТСН почала грандіозний соціально-освітній проект до свого 20-річчя

Сергій Жадан присвятив пост маленькій поетесі з Луганська. "Дівчинка, яка написала ці вірші, живе в Луганську. Себто, весь цей час живе в Луганську. Навчається в школі. Їй 10. Пише поезію. Я, про всяк випадок, ці два тексти тут залишу. Скажімо, для тих, хто збирається заливати Донбас бетоном.

***

Українськi лани,

Українська земля –

Найдорожча менi,

Україно моя!

В найспекотнiше лiто,

В найлютiшу зиму

Я завжди пам'ятаю

Країну мою.

I немає рiзницi,

Що я зараз роблю,

Я всiєю душею,

В моїм рiднiм краю!

9 липня 2015 р."

"Ті, що вражають" побували у Херсоні: Тарабарова та Падалко провели мотиваційну зустріч із молоддю

"Ті, що вражають" побували у Херсоні: Тарабарова та Падалко провели мотиваційну зустріч із молоддю

Один із найпопулярніших постів флешмобу належить воєнному кореспонденту ТСН Наталії Нагорній, яка поділилася історією багатодітного батька Володимира Регеши. "Мені захотілося розповісти саме про нього, але не тому, що він із тих, хто насправді на війні і дійсно воює. І не тому, що в нього п'ятеро дітей. Він – єдиний з моїх друзів, хто допомагає людям з вадами розвитку. В кого з вас вистачить сил та мужності дружити з людьми, які можуть не завжди пам'ятати власне ім'я, які забувають, як їсти, і не можуть самі сходити в туалет".

Героями історій про тих, що вражають, стають не тільки воїни АТО, але й родичі, діти, знайомі. Так, ведуча ТСН Наталія Мосейчук присвятила свій пост батькам. "Тільки зараз, коли у нас свої сім'ї, ми у повній мірі можемо оцінити їхні зусилля.

Коли приїхавши до Туркменії, татові - молодому офіцеру - дали будиночок без даху з термітниками. Коли мама, бажаючи догодити, прала його танковий комбінезон після військових навчань, а масло та соляра все стікали і не піддавалися її зусиллям. А вона й не знала, що такі речі обмінюються на нові і утилізуються. Коли вони все життя в парі. І нині він старається до її приїзду із санаторію зробити взірцевою дачу, підготувавши до зимівлі. Він підфарбовує і підбілює дім. Варить холодець для неї. А вона везе йому хліб, булочки та яблучка із Закарпаття, "щоб скуштував які добрі". Хіба, знаючи їх, можеш бути вражений кимось іншим?"

Нагадаємо, флешмоб #тіщовражають є частиною однойменного соціально-освітнього проекту, який складається з мотивуючих виступів публічних людей в університетах українських міст. Серед учасників – ведучі ТСН Соломія Вітвіцька, Наталія Мосейчук, Алла Мазур та Марічка Падалко, журналісти ТСН Андрій Цаплієнко, Олександр Загородній, Наталія Фібріг, Маргарита Ситник та Наталія Нагорна, а також запрошені зірки та друзі ТСН – Володимир Зеленський, Олег Фагот Михайлюта, Ірина Данилевська, Світлана Тарабарова, Олена Кравець, Саша Кольцова, Олексій Вертинський та інші.

Тур розпочався 19-го жовтня у Маріуполі та триватиме до кінця листопада.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Життя зірок
Наступна публікація