Тіна Кароль – про те, що її пісню занесли до хрестоматії: Я ридала три дні

Тіна Кароль – про те, що її пісню занесли до хрестоматії: Я ридала три дні

Тіна Кароль – про те, що її пісню занесли до хрестоматії: Я ридала три дні

Зірка розповіла, як створювала український дитячий гімн.

Українська співачка, композитор, заслужена артистка України Тіна Кароль сьогодні взяла участь у соціально-освітньому проекті "Ті, що вражають".

Під час свого спілкування із студентами та гостями у червоному корпусі університету ім.Т.Шевченка Кароль розповіла, які речі її надихають.

Зокрема, зірка згадала, як написала композицію "Україна – це ти", яка стала дитячим гімном і яку внесли до шкільної програми

"Зараз ця пісня друкуватиметься у книжках 1-й та 2-й клас в хрестоматії з української мови та літератури. Коли я вперше про це почула, я ридала. Я ридала три дні. Про це можна тільки мріяти", – зізналася Кароль.

За словами співачки, створити цю композицію її надихнули учасники "Голосу. Діти"

"Як створилася ця пісня. Це саме той приклад – щось замислити, почати і закінчити свою справу. Діти проекту "Голос. Діти" надихнули мене створити щось особливе. І саме ситуація в країні і підміна понять, яка часто трапляється у нашому житті, надихнули мене створити щось особливе. Я не знала що це буде. Захотілося створити щось таке, щоб воно залишилося скрізь роки", – поділилася Кароль.

Артистка згадала, що коли замислилася над цим, то спустилася до музичного підвалу, який розташований у неї вдома, і почала підбирати гармонії

"Така мрія. Амбіція. Я спустилася до музичного підвалу у мене вдома. І почала підбирати гармонії.  Напевно це буде пісня. От хочу, щоб всі дітки заспівали. У мене дуже довго не складався приспів. Ну от, якось так банально "Україна – це я, Україна – це ти", мама, тато. А потім думаєш, це такі прості речі, а насправді такі потрібні. І я залишила приспів таким, як є. Простим, звичайним. Але його зрозуміла дитина від 2 рочків і старші", – розповіла Кароль.

Співачка поділилася, що це був лише початок справи. Далі довести цю справу до кінця було непросто

"Ти заходиш в студію. Збираєш дітей. Хтось не вивчив слова, хтось вивчив. Ти маєш знайти в собі рівновагу, кожному приділити увагу, записати їх. Потім сісти, всі ці шматочки змонтувати, зробити аранжування, запросити оркестр", – наголосила Тіна.

Співачка порадила присутнім, що треба навчити себе доводити справу до кінця і зізналася, що її мотивацією є духовність

"В мене мотивація – це духовність. Якщо ваша мотивація спирається на вашу духовність, то ваші амбіції – вони чисті. Не тільки заради грошей, заради самозамилування, а коли є духовність, в принципі у вас все вдасться", – підсумувала співачка.

До слова, цьогоріч проект "Голос. Діти" надихнув Тіну Кароль написати нову дитячу пісню, яка отримала назву "Дитинство не втрачай".

Повʼязані теми:

Наступна публікація