Турбота про дітей, проблеми екології та вдячність: про що говорив Ді Капріо у промові на "Оскарі"

Турбота про дітей, проблеми екології та вдячність: про що говорив Ді Капріо у промові на "Оскарі"

Ді Капріо у своїй промові на «Оскарі» не забув про проблеми планети / Фото: Reuters

Виступ вдячності від Лео вразив неординарністю.

Оскароносний актор Леонардо Ді Капріо, який нарешті отримав заповітну престижну статуетку, у своїй переможній промові зробив акцент на вдячність зірковим колегам та увагу до глобальних кліматичних проблем.

Лео назвав глобальне потепління найбільшою екзистенціальною кризою нашої планети, додавши, що вчинення дій на противагу цьому явищу є просто необхідним.

"Створення фільму "Легенда Г'ю Гласса" було про ставлення людини до природи та світу. Світу, який, як всі ми відчули, цьогоріч став найспекотнішим за всю історію людства", - зауважив актор.

Леонардо закцентував увагу глядачів церемонії саме на проблемі глобального потепління.

"На зніманнях нам іноді було дуже важко знайти сніг – глобальне потепління в дії. Я закликаю усіх: залиште свої лінощі, підтримайте людей, які більше не говорять про корпорації, які забруднюють планету, а натомість говорять про людство, про корінні народи світу, про мільйони бідних, яких це стосуватиметься першочергово. За дітей, дітей  наших дітей та за людей, чиї голоси були заглушені політикою жадібності. Підтримайте політиків, які на найвищому рівні можуть вирішити цю проблему. Я дякую вам за цю вражаючу нагороду сьогодні. Давайте не будемо сприймати нашу планету як щось належне. Я не приймаю сьогоднішню (нагороду) як належне. Величезне усім дякую. Кліматичні зміни реальні, це відбувається просто зараз. Це – найнагальніша загроза, яка стоїть перед людством. Ми повинні працювати разом", - сказав Ді Капріо.

"Я дуже вдячний усім. Дякую Академії, а також всім, хто сидить у цій залі. Хочу привітати також тих, хто сьогодні переміг. "Легенда Г'ю Гласса" є продуктом кропіткої роботи всієї команди. Для початку хочу сказати дякую моєму "брату" - Тому Харді. Томе, ти був таким безстрашним у картині", - наголосив володар "Оскара" за "Найкращу чоловічу роль".

Також Ді Капріо щиро подякував за свою нагороду, дещо забувши про встановлений регламент  виступу у 45 секунд.

"Я відчуваю себе таким переповненим вдячністю в сьогоднішній вечір, але цокає годинник. Ми всі повинні щось робити на випередження", - підсумував зірка.

Нагадаємо, Леонардо Ді Капріо залюбки позував об'єктивам фотокамер із довгоочікуваною статуеткою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація