У Джамали детально пояснили ситуацію зі скасуванням її виступу в Канаді

У Джамали детально пояснили ситуацію зі скасуванням її виступу в Канаді

Фото: Getty Images

Причиною зриву концерту стала наявність непорозумінь менеджменту зірки із українською діаспорою.

Тріумфаторка "Євробачення 2016" Джамала, яка в образі вождя племені з'явиться у кліпі на пісню "1944", розставила крапки над "і" в інциденті з відміною її концерту в Канаді.

На офіційній сторінці зірки у соцмережі було опублікована розгорнута розповідь та хронологія перемовин із ініціаторами виступу закордоном.

Зауважимо, мова йде про фестиваль Missassauga Ukrainian Festival, запит на який зірка отримала ще перед міжнародним конкурсом, 26-го березня. Перемовини стосовно деталей виступу припали на період підготовки до музичної першості і перебування Джамали у Стокгольмі до 15-го травня.

Сама зірка чітко дала зрозуміти свою позицію стосовно зірваного концерту у коментарі на сторінці у соцмережі.

"Шановна українська громада в Канаді! Мої дорогі співвітчизники! Мені дуже шкода про це повідомляти, але мого концерту в Mississauga Ukrainian Festival не відбудеться. Я дуже хотіла виступити для вас, вся наша команда ретельно над цим працювала. Ми готували шоу найвищого рівня, щоб показати, яка сьогодні українська музика. На превеликий жаль, представники фестивалю виявилися не готові ні технічно, ні організаційно до нашого концерту. Мені дуже сумно від цього, але ми зробили все, що від нас залежало ", - написала співачка.

З'ясувалося, що причиною скасування концерту стала відсутність взаєморозуміння між командою Джа та представниками української діаспори в Канаді: за словами сторони співачки, організатори не виконали умови договору і навіть намагалися шантажувати артистку в разі відмови від виступу.

Джамала продемонструвала прихильникам усю хронологію подій, у контексті яких головними тезами є наступне:

Сторона-організатор заявляє, що "з боку менеджменту Джамали постійно змінювались люди" – Джамала зазначає у відповідь: весь час комунікацію вів її продюсер, з шостого червня комунікацію передали нашому міжнародному букінг-агенту. За той же час з боку організаторів фестивалю контактна людина змінювалася тричі, підкреслюють у зірки.

"З'являлися нові вимоги" – Нові вимоги стосувались лише технічного обладнання, зокрема розміру сцени, на якій треба було розмістити сім музикантів з великою кількістю апаратури, та екрану, на якому повинна транслюватися графіка. З цим пов'язане і збільшення кількості людей – технічних спеціалістів, які відповідають за продакшн концерту та віджеїнг, - запевнила Джа.

Також одним із пунктів від сторони-організатора виступу в Канаді є акцентування уваги на її прохання про "квитки першого класу", за словами представників артистки, "це відверта неправда. Вже коли Джамала перебувала в Лондоні і єдина можливість потрапити в Торонто, була летіти звідти, ми попросили для трьох людей замість квитків "економ" "економ + " канадський лоукост, які коштували дешевше, ніж переліт з пересадкою з Києва. Це було пов'язано з тим, що це мав бути 6 переліт за тиждень і Джамала вже була вкрай виснажена. До речі, організатори так ніколи їх і не підтвердили", - йдеться у повідомлення.

Джамала та її PR-менеджер Денис Козловський / Фото: Getty Images

У співачки пояснили і чому "зробили візи у Лондоні", що теж обурило організаторів канадського виступу.

"Так, візи справді зробили у Лондоні. Але робили їх в Лондоні тому, що організатори за кілька місяців не спромоглися надати необхідну інформацію для відкриття віз в Києві, що можна побачити з розповіді вище. Для того, щоб отримати ці візи, нам довелося відмінити одну з зустрічей, заради якої ми й летіли в Лондон. Протягом двох днів Юрій Клюфас пропонував нам самостійно займатися всіма питаннями, мотивуючи це тим, що "це ж ми в Лондоні, а не він". І нарешті, за візи для всього колективу ми заплатили 1044 доларів власних коштів. Візи за проханням Юрія нам наступного ж дня анулювали, гроші ніхто повертати не збирається", - наголосила команда.

Джамала із продюсером Ігорем Тарнопільським / Фото: Getty Images

У пості поясненні ситуації наголошено, що на думку менедженту Джамали, "протягом трьох місяців організатори ігнорували найважливіші для артиста питання, зокрема, прийняту у всьому світі передоплату 50%.

"В останні дні перемовин ми пропонували Юрію перенести концерт Джамали і зробити його в вересні, зі збереженням того ж самого гонорару, щоб все відбулося так, як повинно бути. Його ця пропозиція не влаштувала", - наголосили вони про бажання віднайти компроміс, а не переносити виступ.

Кінець-кінцем, представники переможниці цьогорічного "Євробачення" закликають українську діаспору в Канаді зрозуміти суть ситуації в цілому.

Прес-конференція Джамали в Києві / Фото: Getty Images

"Нам би дуже хотілось, щоб шановна українська громада в Канаді не вірила неправдивій інформації та не перекладала відповідальність за зрив концерту на Джамалу та її менеджмент. На щастя в нас збереглося все листування та записи найяскравіших телефонних розмов, які ми в разі необхідності можемо оприлюднити", - підсумували у Джа.

У коментарях під докладним поясненням розгорілася гаряча дискусія між юзерами, одні з яких підтримують позицію менедженту зірки, а інші – засуджують.

Нагадаємо, Джамала підписала контракт із найбільшим у світі рекорд-лейблом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація