У Голлівуді під вигуки "Слава Україні" відкрили тиждень українського кіно

До Сполучених Штатів прилетіли видатні діячі українського кінематографа.

Сьогодні у Лос-Анджелесі стартував First Hollywood Festival of the best Ukrainian Films (Перший кінофестиваль кращих українських фільмів у Голлівуді).

Гості прийшли у вишиванках, не оминула захід увагою американська преса, а пригощали гостей українською їжею. На вході у Music Hall запальні дівчата в яскравих національних костюмах чатували запрошених салом та горілкою.

На червоний хідник вийшли: народна артистка України Лариса Кадочникова, актор Дмитро Ступка, міс українська діаспора Уляна Фенин та відомий кінорежисер Михайло Іллєнко, який, попри смерть брата, не проігнорував фестиваль. Його нашумілу пригодницьку мелодраму "Той, хто пройшов крізь вогонь" за планом глядачі побачать вже сьогодні.

Відкрила фестиваль художня стрічка "Польоти уві сні та наяву" Романа Балаяна. Попри ажіотаж в Інтернеті та на хіднику - зал напівпорожній, адже квиток на українське кіно коштує недешево - 25 доларів.

Усього в програмі 10 фільмів. Серед яких "Тіні забутих предків", "За двома зайцями" і свіжа українська драма 2014 року "Плем'я", що здобула на Канському фестивалі три із чотирьох можливих нагород. Фільми транслюють мовою оригіналу з англійськими субтитрами. Триватиме фестиваль до 14 травня.

Кореспондент Аліса Якубович

Повʼязані теми:

Наступна публікація