У Каннах назвали найкращий фільм і кращих акторів кінофестивалю

У Каннах назвали найкращий фільм і кращих акторів кінофестивалю

Жак Одіар з головними акторами фільму "Діпан" фотографується з "Золотою пальмовою гілкою". / Фото: Reuters

Головний приз віддали Жаку Одіару за фільм про бойовика зі Шрі-Ланки.

"Золоту пальмову гілку" 68-го Каннського кінофестивалю одержав фільм "Діпан" Жака Одіара. Гран-прі отримала дебютна картина угорця Ласло Немеша "Син Саула".

У фільмі "Діпан" розповідається про ветерана угрупування "Тигри звільнення Таміл-Ілама", який з фіктивною родиною емігрував до Європи і стає сторожем у французькому передмісті, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

"Син Саула" - фільм про члена зондеркоманди в Освенцімі. Головний герой вирішує поховати за юдейським звичаєм хлопчика, який загинув у газовій камері. Нацист приймає хлопчика за свого сина.

Приз за кращу режисуру дістався режисерові Хоу Сяосяню з Тайваню за фільм "Вбивця". У цьому фільмі розповідається про жінку, яка працює найманою вбивцею під врема правління династії Тан і отримує замовлення вбити кохану людину.

Приз за кращу чоловічу роль дістався французькому актору Венсену Лендону. Він отримав нагороду за роль у соціальній драмі Стефана Бризі "Закон ринку". У фільмі розповідається про робітника фабрики, який відчайдушно намагається знайти роботу.

Приз за кращу жіночу роль одержали дві актриси - голлівудська зірка Руні Мара і француженка Еммануель Берко.

Мара отримала приз за роль у фільмі про кохання двох жінок у 1950-х роках "Керол", в якому також знялася Кейт Бланшетт. Берко нагородили за роль у фільмі "Мій король", в якому жінка згадує про свої руйнівні відносини з навіженим ресторатором.

Нагадаємо, українська акторка у Каннах закликала звільнити Савченко та Сенцова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація