Учасники "Голосу країни" з Азербайджану та Нігерії розчулили Вакарчука до сліз україномовною піснею

Учасники "Голосу країни" з Азербайджану та Нігерії розчулили Вакарчука до сліз україномовною піснею

Аняня Удогво та Чингіз Мустафаєв заспівали композицію на слова Тараса Шевченка.

У неділю на телеканалі "1+1" відбувся другий раунд "вокальних боїв" на проекті "Голос країни".

Формуючи пари, Святослав Вакарчук об'єднав в дует двох сильних учасників - нігерійця-хірурга Аняню Удогво і азербайджанця Чингіза Мустафаєва. Тренер вирішив дати вокалістам рівні шанси проявити себе і поставив перед ними нелегке завдання, запропонувавши їм виконати пісню українською мовою. Він обрав культовий твір на слова Тараса Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий".

"Я дуже серйозно ставлюся до цієї пісні, і мені дуже подобаються люди, які живуть в Україні. Хочу заспівати і відчути цю композицію так, як зробив би це кожен українець", - сказав Чингіз перед виступом.

Виступ Аняні та Чингіза став одним з найбільш емоційних моментів минулого випуску та викликав справжню бурю емоцій у глядацької зали, в якій ще довго не вщухали оплески.

"Це приголомшливий вибір, особливо для такого дуету. Вони відчули цю пісню, мені здається, навіть краще, ніж деякі місцеві. Це не може не зачепити мене", - сказав Іван Дорн.

Святослав вийшов на сцену і звернувся до всієї зали, тренерів і телеглядачів:

"Ця культова українська пісня на слова Тараса Шевченка - символ України. І символічно, що двоє людей, які не мають українського коріння, так чуттєво її виконали. Українська культура, Україна як держава, не зводяться до ідеї про те, хто тут народився або хто з яким акцентом говорить. Це земля людей, які її люблять і відчувають, тих, хто зараз тут знаходиться і живе, - таких як Аняня і Чингіз, які хоч і з акцентом та по-своєму, але дуже щиро заспівали сьогодні".

Тренер зізнався, що виступ Чингіза та Аняні щиро вразив і зворушив його до сліз:

"У мене сьогодні були і радість, і сльози. Радість від того, що ви гарно заспівали. Сльози від того, що я просто не міг їх стримати - настільки для мене, українця, це було по-справжньому щиро".

Участь у "Голосі країни" продовжить Аняня Удогво, а фінальний "бій" на проекті телеглядачі побачать вже цієї неділі, 24 квітня о 21:00 на телеканалі "1+1".

Повʼязані теми:

Наступна публікація