Українців цікавить, як заробити на "Євробаченні" і чи зможуть провести конкурс у Криму

Українців цікавить, як заробити на "Євробаченні" і чи зможуть провести конкурс у Криму

Українців цікавить, як заробити на "Євробаченні" і чи зможуть провести конкурс у Криму

Так само юзери запитують, чому "Океан Ельзи" не бере участі у нацвідборі музичного першості.

У цьому році українців цікавить як нацвідбір "Євробачення", так і сам конкурс і представниця нашої країни – Джамала.

Про це ТСН.uа повідомила Олександра Колеснікова, менеджер зі зв'язків з громадськістю Яндекс. Україна.

Пошуковик вивчив, що кияни і жителі області шукають про конкурс в інтернеті. Зазвичай інтерес наших співгромадян до цього конкурсу швидкоплинний: про нього починають активно питати за тиждень до фіналу і продовжують ще трохи після.

Однак у цьому році вже національний етап у лютому отримав чималий резонанс. У 2016-му за три місяці запитів зі словом "Євробачення" поставили в сім разів більше, ніж за аналогічний період 2015-го року. При цьому жителі Київської області були не менш активні, ніж українці в середньому.

В цілому запити до Яндексу про "Євробаченні" стосуються як часу проведення трансляції нинішнього конкурсу, так і виступів учасників минулих років.

При цьому юзерів цікавить, чому у нацвідборі не бере участі "Океан Ельзи". Так само українці запитують, як заробити на "Євробаченні".

Зростання інтересу до конкурсантки від України, співачці Джамали, в пошуку Яндекса так чи інакше пов'язаний з її творчістю. За останні два роки в запитах від киян, як і від решти українців, помітні три піки. Перший був в липні 2014-го, коли Джамала перемогла в конкурсі "Нова хвиля". Другий — у листопаді того ж року, ймовірно тому, що вийшла її спільна з Андрієм Хливнюком і Дмитром Шуровим пісня "Злива".

Але під час національного етапу "Євробачення" про Джамалу почали питати в 10 разів частіше. Зараз інтерес до виконавиці дещо зменшився, але запитів про неї все ще багато, і стосуються вони її неординарних суконь і шансів на перемогу.

У Криму інтерес до Джамали у лютому хоча й не так суттєво, але теж виріс — в 2-3 рази у порівнянні з іншими місяцями. Зокрема, був і запит щодо ймовірності проведення наступного "Євробачення" на півострові, в разі перемоги співачки.

Серед конкурентів Джамали українців найбільше заінтригував учасник з Білорусі Ivan і Сергій Лазарєв з Росії.

Ососбливо юзери задаються питанням, чи допустить Лукашенко на "Євробачення" білоруса.

Нагадаємо, представниця України на "Євробаченні" Джамала прилетіла в Стокгольм.

Повʼязані теми:

Наступна публікація