Ведуча "1+1" і мати трьох дітей отримала розряд зі стрільби

Ведуча "1+1" і мати трьох дітей отримала розряд зі стрільби

Валентина Хамайко навчалася за спеціальною ізраїльською методикою.

За кілька останніх днів зіркова мама Валентина Хамайко встигла не тільки записати чергову кулінарну рубрику "Солодка Неділя", але і отримати розряд зі стрільби.

Останні півроку ведуча ранкової програми "Сніданок.Вихідний" відвідувала спеціальні заняття, які називаються фітнес-мілітарі - курс самозахисту, екстремального фітнесу та програми "Антитерор". "Це була чистої води авантюра, на яку я погодилася завдяки моєму тренеру, Ксенії Слюсар. - ділиться Валя. - Вона запропонувала мені спробувати свої сили. Я подумала, що мені ця тема цікава. Дійсно хотілося навчитися користуватися зброєю і мати можливість захистити себе і дітей. Це може знадобитися в будь-який момент у наш складний час. А якщо ні - то просто додасть впевненості".

Одним з елементів проходження навчального етапу даного курсу є стрільба, як елемент самозахисту. З нього почала навчання і Валя: "Спочатку все здається зовсім незрозумілим: палець не туди, сів неправильно, не влучив у ціль – здається, що гірше нікуди, - розповідає телеведуча. - Ми постійно запитували тренерів, як називається та чи інша штучка, кнопочка, пружинка. Ми вчилися, власними очима бачили "осічку", тримали в руках зброю, оперували їм. Щоб ви розуміли, щойно ми почали тренування, у нас був рівень нижче початкового, адже взагалі ніхто в нашій групі до цього не тримав серйозної зброї в руках. З нас навіть часом сміялися".

Існує безліч способів навчання цьому мистецтву. Валя навчалася за спеціальною ізраїльською методикою: "Нас вчили не прицілюватися, а діяти за інтуїцією. Це технологія інтуїтивної стрільби. Ти повинен навчитися так дістати і виставити зброю, щоб потрапити в ціль. Для порівняння, українська система вчить, що треба цілитися і берегти патрони. Ізраїльська методика базується на интуїції і спрямована на те, щоб не втрачати часу і встигнути захистити себе і когось поруч. Різні підходи. Ти не повинен довго стояти, думати і цілитися. Ти забезпечуєш самозбереження тут і зараз. До речі, наші тренери займалися підготовкою поліцейських, професійних охоронців".

Через певний проміжок часу тренувань і занять необхідно підтверджувати свою кваліфікацію іспитом. Валентина Хамайко свою кваліфікацію отримувала разом з іншими учасниками курсу. Всі вони виконували завдання, які давали судді. Для цього спеціально засікали час, оскільки все треба було зробити максимально оперативно, точно і технічно бездоганно. Стріляли і з коліна, і з перезарядженням, і з заміною магазину.

За підрахунками результатів Валя здобула перемогу і стала кращою в групі, хоча протягом змагання йшли поряд з іншого курсанткою. У Валентини тепер є спеціальний розряд рівня F і сертифікат.

На змаганні з Валентиною була і її старша дочка Соломія: "Їй завжди цікаво їхати туди, куди я їду. Це змагання - не виняток. Якщо мама стріляє - це цікаво, тому що мама вміє стріляти і мама класна в її очах. Ще й посіла перше місце! Вона підтримувала мене і казала: "Мамо, тобі все вдасться, не хвилюйся". Вона бачила наші переживання. Не пам'ятаю, коли я востаннє так хвилювалася, щоб аж руки тряслися. Можливо, відчувався якийсь підвищений рівень відповідальності".

Зупинятися Валя не збирається, оскільки фітнес-мілітарі поєднує в собі безліч інших видів занять. Наступний етап - самооборона, де буде можливість відпрацювати техніки самозахисту при нападі з ножем, зі зброєю, якщо людину хапають за волосся, підходять зі спини, будуть показувати різні ударні техніки і способи уникнути удару.

Валентина жартує, що з такими темпами може бути непоганим бодігардом, а не тільки телеведучої і кулінаром-кондитером.

Наступна публікація