Ведучі "1+1. Медіа" навідалися до крихітних пацієнтів, яким допомагали рятувати життя

Ведучі "1+1. Медіа" навідалися до крихітних пацієнтів, яким допомагали рятувати життя

Гроші збирали усім світом

Завдяки небайдужим телеглядачам і ведучим "1+1. Медіа" у реанімації Національної дитячої лікарні "Охматдит" вдалося відремонтувати дорогий апарат штучної вентиляції легень і купити прилад для вимірювання кисню в організмі, йдеться в ТСН.16.45.

Щоб зібрати гроші, телеведучі брали участь у доброчинному марафоні, ініціювали проект "Друге дихання" і на власних сторінках в Інтернеті закликали небайдужих приєднуватися до благодійної акції. Разом вдалося зібрати понад 258 тисяч гривень.

Техніку в лікарні під'єднали і вона вже рятує життя маленьких пацієнтів.

Лікар усміхається і тішиться показуючи відремонтований апарат штучної вентиляції легень телеведучим. За кілька тижнів він допоміг вижити кільком пацієнтам. Поламаним простояв рік. Щоб полагодити в лікарні не було грошей.

"Дуже хочеться, щоб кожна дитинка, яка отримує зараз допомогу, тут в Охматдиті, була здорова і насолоджувалась життям", - каже Марина Леончук.

Гроші збирали усім світом, до благородної справи приєднались футболісти національної збірної.

"Я дуже вдячна футболістам, які звернулись до нас, вони надали великі суми і завдяки цим коштам ми змогли відновити апарат", - розповідає ведуча "Профутболу" Олександра Лобода.

Інколи пацієнтів, яким потрібна штучна вентиляція легень тут більше, ніж самих апаратів, тоді лікарям доводиться позичати їх у сусідніх відділеннях. Техніка через майже безперервну роботу швидко ламається. Нової лікарня не купує п'ять років, і навіть на ремонт тої, що має грошей невистачає.

Поки що лікарі радіють будь-якій допомозі і мріють, що невдовзі настане мить й техніки для порятунку маленьких пацієнтів матимуть вдосталь.

Небайдужі телеглядачі і ведучі 1+1 допомогли дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдиті"

Небайдужі телеглядачі і ведучі 1+1 допомогли дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдиті"

Повʼязані теми:

Наступна публікація