Відсутність постановок і реальні герої: чим вражатиме кіноакадемію вітчизняний претендент на "Оскар"

Відсутність постановок і реальні герої: чим вражатиме кіноакадемію вітчизняний претендент на "Оскар"

Режисер "Українських шерифів" розповів про роботу над стрічкою.

Нещодавно український оскарівський комітет оприлюднив назву фільму-претендента на нагороду. Ним стала стрічка "Українські шерифи" від режисера Романа Бондарчука.

Він впевнений, йому вдалося показати  Україну в мініатюрі, йдеться у сюжеті ТСН.

Віктор Кривобородько та Володимир Рудьковський  постали в ролі самих себе.  Вони - громадські  помічники  дільничного інспектора.   У фільмі -  шерифи зі Старої Збур'ївка. Їхню роботу без будь-яких декорацій чи сценарію чотири роки  знімали кіношники.

Дільничний тут один на кілька сіл, тож  людей у погонах селяни бачать рідко.  Натомість  вгамовувати дебоширів, розслідувати крадіжки чи сусідські чвари  беруться ці двоє чоловіків.

Сільський голова Старої Збур'ївка переконаний, що "Українських шерифів" варто показувати майбутнім поліцейським.

"І я б оцей фільм в поліцейських академіях показував на першому курсі. Усім нашим поліцейським майбутнім, в першу чергу, дільничним, щоб вони знали, що їх чекає. Тут немає погонь, стрільби, і взагалі в цій роботі пістолет взагалі не потрібен", - наголошує Віктор Маруняк.

До слова, поки знімали фільм, в Україні  відбулася революція гідності,  міліція стала поліцією,  почалася АТО. Остання також знайшла своє відображення у стрічці.

Роман Бондарчук поділився із кореспондентом ТСН подробицями роботи  над "Українськими шерифами". Це - 70 знімальних днів  , 150 годин матеріалу і півроку монтажу.

"Я потрапив в це село, я зрозумів, що то окремий світ, для мене все було екзотичним, цікавим. І в якийсь момент я зрозумів, що це – зменшена модель України", - зазначив він.

Співавторка та продюсер стрічки Дарина Оверченко наголошує, що усі події з неї – взяті з реального життя.

"Усі ті речі, які там відбуваються, в цьому фільмі, те, що вони знаходять небіжчика, те, як вони роздають повістки – це все абсолютно документальна історія, там жодних постановок немає. Просто в якийсь момент життя такі давало драматургічні повороти, які ми просто зібрали, на монтажі зібрали і показали глядачу", - розповіла Дарина.

В українському оскарівському комітеті  сподіваються, що їхній вибір оцінять в американській кіноакадемії і стрічка Романа Бондарчука  потрапить до фінальної номінації на престижну нагороду.

Нагадаємо, 89-та церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення у галузі кінематографа відбудеться 26-го лютого 2017 року в Лос-Анджелесі. 

Кореспондент ТСН, Олена Ваніна

Український фільм про село буде боротися за "Оскар"

Український фільм про село буде боротися за "Оскар"

Повʼязані теми:

Наступна публікація