Вітчизняні зірки засудили ініціативу Кириленка стосовно "українізації" ефіру

Вітчизняні зірки засудили ініціативу Кириленка стосовно "українізації" ефіру

Українські артисти звернулися до Кириленка / Фото: officiel-online.com

Артисти невдоволені ідеєю міністра культури про обов'язкове квотування музичного контенту на радіо.

Понад півсотні відомих музикантів, серед яких Джамала, Огнєвіч, Тіна Кароль, Шуров та інші, із відповідним зверненням виступили проти так званого "Закону Кириленка" стосовно частки україномовних пісень на радіо.

"55 українських виконавців та музичних гуртів не підтримали та засудили ініціативу Міністра культури України В'ячеслава Кириленка, що стосується проекту Закону про внесення змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах) № 3822 від 27.01.2016 року", — йдеться у повідомленні Незалежної асоціації радіомовників.

Йдеться про запропоновані Кириленком зміни у кількості українських артистів в радіоефірі та кількості пісень державною мовою у їхніх репертуарах.

Так, частка композицій українських авторів чи виконавців у радіоефірі має становити рівно половину, із них 75% - це музичні твори українською мовою.

Зазначене звернення "супротиву" до Кириленка підписали Джамала, Андрій Хливнюк, Дмитро Шуров, Тіна Кароль, Світлана Лобода, Ірина Білик, гурт The Hardkiss, Злата Огнєвіч, Олексій Потапенко та інші популярні артисти.

Фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк розуміє, що такий крок ініціаторів поправки має на меті "захистити національний культурний простір", однак, вважає обрані методи "неефективними".

"Розподіл українських авторів та виконавців на своїх і чужих, на правильних та неправильних є хибним шляхом та може стати причиною розбрату в середині музичної спільноти та в суспільстві загалом, в той час коли Україна потребує максимальної консолідації", - переконаний музикант.

При цьому, прихильниками поправки про "українізацію" є Антін Мухарський (Орест Лютий), Олександр Ярмола (гурт "Гайдамаки"), Володимир Шерстюк (гурт KOZAK SYSTEM), Сашко Лірник та інші.

Повʼязані теми:

Наступна публікація