Вітвіцька, Фреймут та Завальська вбралися у розкішні національні костюми

Усього у продовженні проекту "Щирі" взяли участь 16 знаменитостей.

Українські зірки, серед котрих Соломія Вітвіцька, Ольга Фреймут, Анна Завальська, постали в автентичних національних костюмах в рамках проекту "Щирі".

Загалом, у фотосесії взяли участь 16 вітчизняних знаменитостей.

До слова, його історія розпочалася ще 2014-го, коли селебрітіс знялися у фотосесії в національному вбранні для благодійного календаря.

Тоді зібрані кошти організатори акції передали "Волонтерській сотні". Цього разу проект покликаний підтримати розвиток регіональних музеїв України.

У 2016-му до знімань підійшли ще серйозніше: консультувати знімальну групу запросили Український Інститут Історії Моди, темою проекту обрали "Колір", а на майданчику зібрали найкращі автентичні строї кінця XIX - початку XX століття та понад 30 кілограмів унікальних прикрас.

"Щирі" починалися як соціальна ініціатива, — говорить організатор проекту, керівний директор ТЦ "Домосфера" Наталія Кравець. — Ми хотіли показати, наскільки красивим може бути український костюм, та зібрати гроші для волонтерів, які опікувалися пораненими у київському військовому шпиталі. Зараз "Щирі" — це, перш за все, дослідження. Ми розповідаємо історію візерунків та кольорів, традицій та символів. За останні два тижні ми проїхали понад три тисячі кілометрів Україною у пошуках історій про костюми, музеї, що їх зберігають, та колекціонерів. Можу сказати, що ситуація вкрай важка — регіональні музеї не мають державного фінансування, безцінні костюми зберігаються в абсолютно неналежних умовах, колекції не систематизовані, не описані, вони втрачаються. Тож цього року "Щирі" вирішують дві задачі — розповідають про різнобарв'я, глибину українського костюму та збирають кошти на підтримку регіональних музеїв". 

Загалом за 15 годин знімань українські зірки приміряли понад 30 автентичних строїв.

"Український костюм, як і мова, — це солідарність народу, — говорить телеведуча Ольга Фреймут. — Якщо не збережемо його, втратимо націю. Ось чому я з гордістю вдягла лемківський костюм XIX сторіччя. Це якраз із моїх місцин. У такому стилі точно вбиралися мої прапрабабуні. Я відчула неймовірну енергетику, яка вплинула навіть на вираз обличчя і змусила вирівняти спину". 

Зазначимо, світлини Дмитра Перетрутова та Андрія Горба, як результат кропіткої роботи творчої команди можна буде переглянути на виставці, яка відбудеться вже дев'ятого грудня в ТЦ "Домосфера". передзамовлення можна зробити, заповнивши форму за посиланням. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Життя зірок
Наступна публікація