Вітвіцька та Мордерер презентували проект "Переможці" у Європарламенті

Відкриття фотовиставки відбулося в рамках "Українського тижня"

У  Європейському парламенті в рамках  "Українського тижня"  #Ukrainianweek 29-го лютого відбулася презентація  фотовиставки "Переможці".

Спільний проект Телевізійної служби новин (ТСН) і журналу VIVA!, який нещодавно в Києві мав великий суспільний резонанс.  У Брюсселі соціальний проект і фотовиставку представили куратор і волонтер Соломія Вітвіцька та автор і відомий фотограф Олександр Мордерер, які розповіли про ідею та про героїв України, які втратили у війні з терористами на Сході  частини тіла, але не втратили сили духу.

Мета проекту – показати, що українські герої після складних поранень залишаються повноцінними членами суспільства нарівні з іншими громадянами, адже вони сповнені сил для нового життя, щасливі та надихають інших.

Відтак, по завершенню презентації  розпочалися перемовини про можливість представити фотографії також в інших країнах Європи.  Стало відомо, що найближчим часом виставку планують показати для міжнародної аудиторії у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

Проект "Переможці" включає серію інтерв'ю в ефірі новин ТСН із героями АТО та, зокрема, відомими особистостями, які живуть із протезами – наприклад, Оксаною Мастерс та Євгенієм Кравітзом.

Фото були опубліковані у спецвипуску журналу VIVA! "Переможці" з доброчинною метою,  адже всі кошти від продажу спецвипуску передаються на розвиток сучасного протезування в Україні. Партнер акції: міжнародний благодійний фонд "Save Lives Together".

Соломія Вітвіцька, куратор проекту "Переможці", волонтер, ведуча новин ТСН на телеканалі 1+1 коментує: "Щодня в АТО гинуть хлопці, отримують поранення. Ми продовжуємо боротися за Незалежність нашої країни, за європейські цінності, а також за стабільність в Україні і в Європі".

Олександр Мордерер, автор проекту: "Необхідно усіма можливими способами розповідати світу, що відбувається в Україні. І основне завдання, -  це зупинити війну і допомогти постраждалим та їхнім родинам".

Презентацію фотовиставки "Переможці" у Брюсселі організовано за сприяння і допомоги народного депутата України Ірини Геращенко, уповноваженої Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях. На відкритті  виставки побували керівництво Європейського парламенту та Верховної ради України.

У 2016 році проект "Переможці" побачать різні міста України та Світу. 19 березня виставка відкривається у Торонто (Канада).

У рамках програми "Відкриваємо Україну світові" авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" виступила перевізником соціального проекту  "Переможці" до Брюсселя.

Нагадаємо, на відкритті фотовиставки "Переможці" в Києві герой АТО освідчився коханій.

У Європейському парламенті ТСН презентувала соціальний проект і фотовиставку "Переможці"

У Європейському парламенті ТСН презентувала соціальний проект і фотовиставку "Переможці"

Повʼязані теми:

Наступна публікація