Я співала не заради нагород, а заради України - Джамала

Я співала не заради нагород, а заради України - Джамала

Фото: Getty Images

Джамала прокоментувала присвоєння звання народної артистки України.

Українська співачка Джамала, яка перемогла на "Євробаченні-2016" у Швеції, отримала із рук президента України Петра Порошенка звання "Народна артистка України".

"Приємно, але я співала не заради нагород, а заради України. Дякую!", - зауважила у власному Facebook співачка.

Нагадаємо, українська співачка Джамала перемогла у пісенному конкурсі "Євробачення 2016". Із сумарною кількістю балів від журі та глядачів вона отримала 534 бали, а от Росія, від якої виступав Сергій Лазарєв і якому букмекери пророкували перше місце, розмістився на третьому місці із кількістю балів у 491. Друге місце посіла Дамі Ім з Австралії. Вона отримала 511 балів. Джамала представила на конкурсі пісню "1944", присвячену трагічній сторінці в житті кримськотатарського народу - депортації, організованої окупаційною радянською владою.

Завдяки перемозі Джамали, наступного року конкурс відбудеться в Україні. Міністр культури Швеції Аліс Ба Кунке вже пообіцяла, що Україні допоможуть із проведенням "Євробачення 2017"

Мери п'ятьох українських міст заявили про бажання прийняти у себе міжнародний пісенний конкурс. На проведення претендують Київ, Одеса, Львів, Дніпропетровськ та Херсон.

 

У Мінінфраструктури підрахували приблизну вартість проведення "Євробачення 2017" в Україні

У Мінінфраструктури підрахували приблизну вартість проведення "Євробачення 2017" в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація