Євробачення 2016: українці віддали Росії найвищий бал

Євробачення 2016: українці віддали Росії найвищий бал

Лазарєв посів третє місце

Українські глядачі поставили Сергію Лазарєву 12 балів.

У столиці Швеції Стокгольмі завершився 61-й за рахунком пісенний конкурс "Євробачення 2016", переможцем якого стала українська співачка Джамала.

За сумарною кількістю балів від журі та глядачів Джамала отримала 534 бали, а от Росія, від якої виступав Сергій Лазарєв і якому букмекери пророкували перше місце, розмістився на третьому місці із кількістю балів 491. Друге місце посіла Дамі Ім з Австралії. Вона отримала 511 балів.

Зауважимо, що останніми були названі бали саме України та Росії і саме від глядацьких голосів залежало, хто ж все таки отримає перемогу.

І якщо журі від України та Росії проігнорували виступи Джамали та Лазарєва, поставивши їм нуль, то українці та росіяни віддали достатньо високі бали одне одному. Так, російські глядачі поставили Джамалі 10 балів, а от українці були більш щедрими до Росії і нагородили Лазарєва 12 балами.

Українці віддали Росії 12 балів

Російські глядачі поставили Україні 10 балів

Так виглядає турнірна таблиця

Нагадаємо, авторка "Гаррі Поттера" пораділа за перемогу Джамали на "Євробаченні 2016". Письменниця також висловила захват щодо оцінки Грузії для Джамали.

Повʼязані теми:

Наступна публікація