Жахлива аерофобія та надзвичайно сильна любов до кішок: маловідомі факти з життя Фредді Мерк'юрі

Жахлива аерофобія та надзвичайно сильна любов до кішок: маловідомі факти з життя Фредді Мерк'юрі

Фото: Getty Images

Сьогодні культовий музикант святкував би своє 70-річчя.

Надвідомому солісту гурту Queen Фредді Мерк'юрі п'ятого вересня виповнилося б 70 років. Британський співак і музикант, автор пісень, вокаліст культової рок-групи Queen народився у Занзібарі. Фредді Мерк'юрі досі залишається одним з найпопулярніших виконавців у всьому світі.

З нагоди ювілею, на жаль, покійного артиста ТСН.ua пригадав найменш відомі факти з життя зірки.

Фаррух Булсара (справжнє ім'я виконавця) народився в сімї парсів. Відомо, що свій псевдонім Фредді він отримав ще до приїзду в Англію, а прізвище Мерк'юрі – вже після виходу перших хітів Queen. До речі, зірка неймовірно злився, коли його називали справжнім іменем.

На початку кар'єри виконавець планував виправити неправильний прикус, але надто боявся втратити вокальні дані, тому весь час відстрочував оперативне втручання. При цьому це не заважало йому бути активним курцем.

Фредді вважав себе не надто вправним піаністом і жахливо хвилювався, коли потрібно було виконувати партію в культовій Bohemian Rhapsody. Тому артист із полегшенням передав це завдання своєму музиканту та сконцентрувався на сценічному шоу.

Зірка панічно боявся літаків. Одного разу, коли він летів з Токіо до Нью-Йорка і дізнався, що судно має технічні проблеми. У зв'язку із цим, він  відмовився летіти цим рейсом, викупив останній квиток на інший літак, затримався на 14 годин та перебував у економ класі.

Перебуваючи на гастролях артист просив друзів піднести до трубки телефона його кішок. Таким чином, він розмовляв зі своїми улюбленицями.

Мерк'юрі мав діапазон у чотири октави, тим самим маючи можливість силою голосу розбивати бокали. Такі його дані високо оцінила Монсеррат Кабальє під час спільного дуету. Артисти заспівали  композицію "Барселона".

Виступ Фредді був більш вдалим, якщо перед цим він із кимось посварився. Наприклад, перед концертом в Milton Keynes Bowl зірка сильно посварився зі своїм коханцем Біллом Рейдом. Останній дуже сильно вкусив руку артиста так, що вона кровоточила ще декілька днів.

Нагадаємо, нещодавно у Мережі з'явилися раніше небачені світлини Фредді Мерк'юрі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація