Зірка серіалу "Центральна лікарня" Сеітаблаєв розповів, як вживався у роль хірурга

Зірка серіалу "Центральна лікарня" Сеітаблаєв розповів, як вживався у роль хірурга

Фото: Теленеделя

Актор зізнався, що "освоювати" професію йому довелося просто на знімальному майданчику.

Виконавець однієї з головних ролей у кращому серіалі літа "Центральна лікарня" на телеканалі "1+1" Ахтем Сеітаблаєв дав ексклюзивне інтерв'ю виданню "Теленеделя".

У серіалі актор виконав роль талановитого хірурга Рустама, який, влаштувавшись на роботу в центральну лікарню провінційного містечка, зустрічає свою колишню кохану Маргариту, роль якої виконала Ольга Гришина. Ахтем розповів про труднощі знімального процесу, про свою роль і про медичні терміни, які довелося вивчити під час знімань українського серіалу.

Фото: Теленеделя

"Оскільки я увірвався у знімальний процес, що вже тривав, на підготовку часу не було. Так що "освоювати" професію хірурга довелося просто на майданчику - за допомогою консультантів. Це, першою чергою, людські історії, а не серіал про лікарів, і лікарня - лише фон, на якому відбуваються події, але до деталей повинна бути особлива увага, - розповідає актор. - Іноді я читав свій текст - і навіть не уявляв, як якісь терміни в принципі можна вимовити. Лапароскопія - це найпростіше. Найважче доводилося, коли знімали консиліум: в кадрі 10-12 людей, які завзято обговорюють стан пацієнта. І коли один помиляється, страждають усі інші! Уявляєте, скільки дублів у нас іноді бувало? І це при тому, що всі відповідально ставилися до роботи. Зараз я не повторю жодного з тих складних слів".

Ахтем Сеітаблаєв розповів, що прийняв пропозицію зіграти роль хірурга в серіалі "Центральна лікарня", не розмірковуючи:

"Сумнівів не було. Я знаю багатьох людей, які працюють над серіалом, у тому числі Олю Гришину - чудову актрису і добру людину. Приємно співпрацювати з такою командою в українському серіалі".

Фото: Теленеделя

Крім того, актор розповів, що зараз перебуває у Грузії, де працює як режисер над фільмом "Її серце".

"Нас тут дуже тепло приймають. Ще теплішим стає прийом, коли дізнаються, що я - кримський татарин із України, що знімаю кіно про те, як кримська татарка під час Другої світової врятувала 90 єврейських дітей. І в разі потреби допомагають, чим  можуть", - коментує Ахтем Сеітаблаєв.

Також в інтерв'ю актор розповів, як часто бачить дітей, які живуть у Криму, чим захоплюється його старша донька, які страви з кримсько-татарської кухні вміє готувати і як бореться з власними лінощами.

Дивіться серіал "Центральна лікарня" на телеканалі "1+1" з понеділка по п'ятницю о 21:15.

Повʼязані теми:

Наступна публікація