Зірки "Я з тобою" розповіли, як створювалася стрічка про пережиті українцями жахи війни та боротьбу

Зірки "Я з тобою" розповіли, як створювалася стрічка про пережиті українцями жахи війни та боротьбу

Зірки "Я з тобою" розповіли, як створювалася стрічка про пережиті українцями жахи війни та боротьбу

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Показ фільму про події Революції Гідності та буремного Донбас стартує відсьогодні.

"Я з тобою" - кіно, сюжет котрого розвивається на основі актуальних для України подій періоду Революції Гідності.

"Це історія сьогоднішнього дня. Історія дружби, зради і любові, набір не новий, але відображає художнє переосмислення нашого часу", - відзначив у інтерв'ю УНІАН актор Ахтем Сейтаблаєв, який знявся у фільмі в ролі викладача бойових мистецтв.

Стрічку створила  команда Sister's production на замовлення телеканалу "1+1".

Показ фільму "Я з тобою" розпочинається 21-го квітня / Фото: прес-служба каналу "1+1"

За сюжетом, двоє підлітків зі спортивного табору - Роман (Олександр Попов) і Олексій (Дмитро Сова) - закохані в одну дівчину Тетяну (Анна Топчій). Життя розвело їх різними містами і країнами, але, коли з'ясовується, що кохана дівчина тяжко хвора, два вірних лицарі, незважаючи на давній конфлікт і суперництво, об'єднуються для її порятунку.

В умовах війни, коли змінюються життєві цінності, двоє молодих людей, попри всі труднощі, виявляють свої кращі людські якості. Головне, що їх об'єднує - кохання до однієї людини і любов до батьківщини.

Зірки стрічки, автор сценарію та її режисер розповіли УНІАН, як створювалося повнометражне кіно, засноване на близьких кожному українцеві подіях 2013-2014-х років та сьогодення.

Дмитро Сова і режисер картини Олег Туранський / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Автор сценарію "Я з тобою"  Віталій Агронович зізнався, що співпереживав Майдану дистанційно. Він уже більше 25-ти років живе за межами нашої держави і мав певні труднощі в описі непростого часу боротьби.

Агронович наголосив у спілкуванні з УНІАН, що під час роботи йому дуже допомогли волонтери.

При цьому режисер каритни Олег Туранський зазначив, що хронологія подій у ній спеціально не витримана.

"Нам потрібно було передати відчуття героїв, то, яка атмосфера існує в Києві, в окрузі. І ми показували хроніку Майдану, акцентуючи на тому, що це якийсь дейлі того, що відбувалося, як ми прожили ту зиму. Тому хронологія не дотримана", - розповів УНІАН режисер.

Головна героїня фільму, яку зіграла актриса Анна Топчій,  за сюжетом, змушена боротися із саркомою і саме протистояння із хворобою є центральним у темі її ролі.

"Мені важко було зіграти такий аспект, як онкологія, рак. Але, вважаю, що про такі проблеми також потрібно говорити в кіно. Головним чином, тому що відбувається боротьба за життя. Мої партнери у фільмі рятували мою героїню, боролися за життя. А яка тема може бути сильніше такої боротьби?" - поділилася зірка із УНІАН.

За словами Анни, вкрай непросто їй далися знімання бомбосховища.

"Ми знімали ввечері, було темно і, не дивлячись на метушню знімального майданчика, коли входиш в підвал, накриває гробова тиша і замкнутий простір. Розумієш, що люди там, в Донецьку, переживають щось подібне прямо зараз. І приходить усвідомлення, як взагалі потрібно цінувати життя, як це прекрасно, коли є можливість мати сім'ю, друзів", - наголосила Топчій.

Образ негативного героя приміряв на себе колишній гравець КВК Сергій Писаренко. У розумінні актора його персонаж "аполітичний та чітко йде до своєї мети".

Сергій Писаренко зіграв у стрічці негативного героя / Фото: прес-служба каналу "1+1"

На противагу йому Дмитро Лаленков, який на собі пережив відлуння війни, зіграв людяного та гуманного директора школи. За сюжетом, він допомагає головній героїні покинути окуповану територію.

"Я сам з Донбасу. Батьки, дідусь, сестра, племінники, всі були там. Вже був розпал війни, вони були в окупації, і я поїхав їх визволяти. Я все це пережив, все це побачив. Мене два рази били, у мене відібрали документи, гроші, машину", - поділився спогадами Лаленков.

Олександр Попов / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Головний продюсер серіалів та фільмів "1+1" Олена Васильєва переконана, що "головне у фільмі - ідеї, які близькі людям, незалежно від того, живуть вони в 2012-му, 2016му або в 2020-му році".

Загалом, продюсери Sister's production Марина Городецька і Вікторія Забулонська підсумували, що  важливу роль у створенні стрічки такою, яка вона вийшла, відіграла молода креативна команда, яка працювала над нею.

Нагадаємо,  один із головних героїв "Я з тобою" Дмитро Сова розповів, як зворушливо його підтримав батько після непростих знімань.

Повʼязані теми:

Наступна публікація